Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

KLART: Ericson tar över U21-landslaget

Sverige

Håkan Ericson blir ny förbundskapten för U21-landslaget. Tillsammans med Tommy Söderberg är siktet inställt på EM-slutspelet 2013.
- Ett av de finaste uppdragen i svensk fotboll, säger Ericson.

Håkan Ericson tar över den 1 januari efter Jörgen Lennartsson, som blir klubbtränare i Norge. Lennartsson och Söderberg hade sin största framgång då U21-landslaget gick till semifinal i EM-slutspelet på hemmaplan 2009.

Sverige missade däremot EM-slutspelet i Danmark nästa år efter att ha förlorat playoff-mötet med Schweiz i oktober.

Kvalspelet till EM 2013 börjar nästa höst. EM-arrangör 2013 utses i december.
- Jag är naturligtvis stolt över att förbundsstyrelsen utsåg mig till jobbet, säger Ericson i ett pressmeddelande.

Ericson är i dag elitinstruktör på Fotbollsförbundet med ansvar för tränarutbildning och kommer även i fortsättningen att ha ett delansvar för det. Som tränare har han varit verksam i klubbar som IFK Norrköping, AIK (assisterande), Vasalund (delad tränarroll med Erik Hamrén) och även i Täby, Råsunda, Motala, Nacka och Väsby.

Annons

Han har även funnits med kring A-landslaget under 2010.
- Konstellationen Håkan Ericson och Tommy Söderberg tror jag mycket på, de har båda egenskaper som jag tror kan bli riktigt bra tillsammans. Jag är glad över valet, ser fram emot ett fortsatt mycket bra och nära samarbete mellan A- och U21-landslaget, som är centralt för att vi ska nå framgångar, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Svenska fotbollförbundet har haft en referensgrupp i jakten på ersättare för Lennartsson. Namn som Stefan Rehn, Tony Gustavsson, Magnus Pehrsson och Magnus Haglund har nämnts i sammanhanget. I tisdags tog förbundsstyrelsen beslut om att erbjuda Ericsson jobbet.
- På det viset håller vi ihop den röda tråden mellan A- och U21-landslaget, och med vår övriga verksamhet kring riksinstruktörer, spelarutbildare och tränarutbildning, säger generalsekreterare Mikael Santoft.

Annons

Håkan Ericson är son till Georg "Åby" Ericson, som var förbundskapten under hela 70-talet.

Publicerad 2010-11-18 kl 15:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto