Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

KLART: Lennartsson lämnar U21-landslaget

Janne Jönsson lämnar Stabaek och tar över Rosenborg efter säsongen. På måndagen offentliggjordes hans ersättare: svenske förbundskaptenen Jörgen Lennartsson.

Fotbollskanalen.se avslöjade uppgörelsen mellan Lennartsson och Stabaek redan förra veckan, och uppgifterna bekräftas nu av sportchefen Einar Schultz.

- Han har en väldigt bra meritlistan. Han tar över från 1 januari, säger Schultz till norska TV2.

Lennartsson jobbar för närvarande, tillsammans med Tommy Söderberg, som förbundskapten för det svenska U21-landslaget. Vem som får den uppgiften framöver är inte klart.

- Han har gjort ett bra jobb, Jörgen. Det är en entusiastisk person och det är bara att önska honom lycka till. Vi hade gärna behållit Jörgen, säger svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell till TT.

Lagrell visste inte på förhand att Lennartsson bestämt sig för att tacka ja till Norge.

- Men vi är inte ovetande om att han har haft det här erbjudandet, och inte ovetande om att han har funderat över erbjudandet. Vi visste om att han var intresserad, säger Lagrell.

Har ni redan nu en lista över tänkbara ersättare?
- Nej, det har vi inte. Men däremot är det så här att du kan väl ganska enkelt göra en lista över tänkbara personer, för de vi kommer söka oss till är de som har uppnått bra resultat i olika sammanhang. Så det är inte så svårt att sätta ihop en lista.

TT

Publicerad 2010-08-02 kl 10:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons