Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

KLART: Sverige vinterturné klar: Vi ville dit

Sverige drar österut på vinterturné.
Till Thailand. Klassiska King's Cup väntar.

- Vi ville dit, säger Lasse Richt till fotbollskanalen.se.

Sverige har bestämt sig för att åka till Chiang Mai i januari för att spela King's Cup.

- Vi ville dit och har jobbat för det. Det brukar vara en bra turnering och jag har pratat med danskar och norrmän som varit där efter oss och de är positiva, säger Lasse Richt till fotbollskanalen.se.

Sverige åker till Thailand 18 januari och spelar match 23 och 26 januari och de går i Chiang Mai och inte i Bangkok. Klart är att fyra lag är med i King's Cup varav Sverige och Thailand är klara och att man spelar semifinaler och sedan möts vinnarna i final och förlorarna i match om tredje pris.

 - Vi ville bara ha två matcher, det handlar om de allsvenska klubbarnas försäsong och hur länge man kan vara borta, de börjar tidigare i och med att Svenska Cupen ligger tidigt under våren, säger Richt.

ANNONS

Blågult ville vara med i den klassiska turneringen redan i fjol då Danmark, Norge, Sydkorea och Thailand deltog, men i stället hamnade laget i Qatar. Då var landslagsledningen irriterad på Kentaro som ordnade vinterturnén.

- De är sena med sina uppgörelser. Det är klart att om vi kan fixa något på egen hand ska vi göra det. Jag har ju haft synpunkter på Kentaro tidigare men jag förstår också ekonomin, sade förbundsbasen Lars-Åke Lagrell då.

Nu har Erik Hamréns landslag alltså fått klartecken att vara med. Det blir inte första gången som Sverige spelar King's Cup i Thailand. Blågult var med 1997, 2001 och 2003. Samtliga gånger slutade med turneringsseger. Vid det första besöket var Magnus Hedman och Niclas Alexandersson två lyckade spelare. Tobias Linderoth slog igenom 2001 och 2003 fick Mikael Nilsson ett genombrott.

ANNONS

King's Cup blir Erik Hamréns fjärde vinterturné med Sverige. 2010 var Blågult i Oman och Syrien, 2011 i Sydafrika och i år var man i Qatar.

Publicerad 2012-11-07 kl 13:00
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto