Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Vildas trupp presenterad - strejkande spelarna inte uttagna inför Blågult

Sverige (dam)

Sverige spelar den 7 oktober mot Spanien.
Då saknar Spanien flera spelare - som strejkar och vägrar att bli uttagna.

Foto: Bildbyrån.

Sverige spelar i oktober två träningsmatcher mot Spanien borta den 7 oktober och mot Frankrike hemma den 11 oktober. I första mötet väntar ett försvagat spanskt landslag.

Under senaste tiden har det varit turbulent i det spanska landslaget, då 15 spelare meddelat att de vägrar att spela under förbundskaptenen Jorge Vilda. Spelarna skickade nyligen identiska mejl till det spanska fotbollsförbundet om att de inte vill bli uttagna under Vildas ledning, medan förbundet i sin tur svarat med att det finns stöd för förbundskaptenen. 

Nu har Vilda presenterat sin trupp till det kommande mötet med Sverige, och i den är inte någon av de 15 spelarna, som strejkar, med. Bland de strejkande spelarna tillhör majoriteten Barcelona, men trots det är Barcelona-spelarna Salma Celeste Paralluelo Ayingono och Nuria Rábano Blanco uttagna i den nya truppen. 

Annons

Vidare är inte stjärnspelarna Irene Paredes och Jenni Hermoso uttagna, precis som Ballon d'Or-vinnaren Alexia Putellas, som har skadeproblem.

Se den nya spanska landslagstruppen i tweeten nedan. 

Publicerad 2022-09-30 kl 18:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto