Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Lagerbäck hyllas av Hamrén: "Han gör det fantastiskt bra"

Foto: Scanpix

Lars Lagerbäcks Island går som tåget i EM-kvalet och har gått om Sverige på landslagsrankingen. Sveriges förbundskapten Erik Hamrén är imponerad.
- Det gläder mig att Lars får den uppmärksamhet som jag inte tyckte han fick som svenska förbundskapten, säger Hamrén.

Under lördagen vann Island med 3-0 borta mot Kazakstan i EM-kvalet - och står nu på 12 poäng efter fem omgångar. Sveriges förre förbundskapten Lars Lagerbäck gör succé med den lilla nationen, som nu sedan en tid tillbaka varit flera placeringar över Sverige på Fifas världsranking.

 

På lördagens presskonferens hyllades Lagerbäck av sin efterträdare på förbundskaptensposten i Sverige, Erik Hamrén.

- Han gör det fantastiskt bra. Det är imponerande. Han en fick smakstart, eller han fick en bra start redan i VM-kvalet. Han har en fin årgång, som var med i ett U21-slutspel (EM 2011), som han har jobbat vidare med och det är en bra generation. Plus då så har de Lagerbäck med sin stora erfarenhet och kunnande. Det blir en bra mix. Sen är det säkert andra bitar också som gjort att det blivit bra, men de två sakerna är en stor anledning tror jag, säger Hamrén.

Är det för dig det minsta jobbigt att han, som är din företrädare, lyckas så bra?

- Nej. Jag tycker Lars är en fantastiskt bra person och det gläder mig att han får den uppmärksamhet och respekt som han förtjänar och som jag inte tyckte att han fick som svensk förbundskapten, framför allt i media i Sverige. Det gläder mig väldigt.

Publicerad 2015-03-28 kl 22:37
Annons
Annons
Annons