Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Lagerbäck lurade medierna - för att skydda Mild: "Uppgifterna stämde inte"

Lars Lagerbäck lurade medierna – för att skydda Håkan Mild. I början av karriären som förbundskapten drog han en vit lögn som avlastade mittfältaren.

- Till slut sa jag till en tidning att vi aldrig förlorat en match när Håkan startat. Det blev en text och Håkan fick beröm, men uppgifterna stämde inte, säger Lagerbäck till Nerikes Allehanda.

Han förklarar att den ständiga kritik som omgav IFK Göteborgsspelaren i Blågult till slut fick honom att agera. Ingen synade någonsin bluffen – förrän Lagerbäck nu själv väljer att berätta. Han tycker också att pressen, radio och tv gott kan tåla lite lureri.

– Jag har inga vetenskapliga bevis för det men nära hälften av det som skrivits eller sagts om landslaget i media stämmer inte överens med verkligheten. Det är kanske hårt sagt, men så uppfattar jag det, säger Lagerbäck till NA.

I intervjun med Nerikes Allehanda pratar han också om Zlatans frånvaro i landslaget och vad det betyder för Sverige. Lars Lagerbäck tror och hoppas att Ibrahimovic kommer tillbaka. Efter avhoppet från förbundskaptensjobbet ringde anfallaren upp och tackade för duons tid tillsammans.

- Han är en helt sagolik person. En underbar människa som jag kanske tycker mest om, även om man inte får säga så när det handlar om en spelartrupp. Folk kan reagera mot hans kroppsspråk, men i själva verket handlar det om frustration mot sig själv och de höga kraven han har, säger Lagerbäck.

Publicerad 2009-11-26 kl 01:41
Annons
Annons
Annons