Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Lagerbäck om Daniel Andersson: En underbar match

Veteranen Daniel Andersson svarade tvivlarna med en succé i öppningsmatchen mot Grekland.
-Daniel gör en underbar match, berömde förbundskaptenen Lars Lagerbäck

Åtta år efter EM-debuten mot Belgien var Daniel Andersson med i en startelva i ett mästerskap igen när han fick plats bredvid/snett framför Anders Svensson på det svenska innermittfältet.

Om det fanns anledning att ifrågasätta förbundskapten Lars Lagerbäcks beslut innan matchen, fanns det ingen anledning att göra det efter 2-0-segern mot Grekland.

-Jag trodde nog inte att jag skulle få spela. Hade jag fått chansa så hade jag inte chansat på mig. Lite nervös kände jag mig, men inte av pressen på mig. Snarare bara lite spänning av att det var en viktig match, sade Andersson efter matchen.

I första halvlek sprang Andersson mest av alla spelare - nästan sex kilometer - och var en av de som hade flest passningar till rätt adress.
Malmö-spelaren låg dessutom hela tiden rätt i positionsspelet. Han lät inte den grekiske lagkaptenen Angelos Basinas och kollegan Kostas Katsouranis få tid nog att behandla bollen.

Tillsammans med Anders Svensson såg han dessutom till att grekerna egentligen inte skapade några riktigt farliga målchanser.

-Vi släpper inte till en enda målchans, perfekt försvarsspel. Det var härligt att få spela, härligt att göra en så pass bra match. Jag kände efter tio minuter en kvart att jag kom in i det, och sedan hade vi stenkoll.
Anderssson hyllades av förbundskaptenen Lars Lagerbäck:

-Daniel gör en underbar match, tycker jag. Han var helt perfekt i spelet.

-Vi tar ut de spelartyper vi behöver och han är en bra huvudspelare på fasta situationer, sade Lagerbäck på presskonferensen.

I slutet klev Daniel Andersson även ner som högerback, när Niclas Alexandersson fick halta runt i mitten i väntan på byte. Alexandersson hade krampkänning i vaderna.
I de allra sista minuterna höll dock Andersson på att ställa till det när han passade rakt till Vassilis Torosidis. Torosidis försökte sätta bollen mellan benen på Andreas Isaksson i det svenska målet men han klarade skottet.
Det blev dock en och annan sidledspassning under matchen.

-Finns det en kille där att spela så kan man ju göra det. Man behöver inte alltid spela framåt...

Publicerad 2008-06-11 kl 07:44
Annons
Annons
Annons