POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
11å

Lagerbäck: Vi berättar inte om spelsystemet

TIRANA. De albanska medierna vill veta om Sverige kör 3-5-2 eller 4-4-2.
Lars Lagerbäck mörkar.
- Vi ligger lågt med det fram till matchen, säger han.

Landslaget har landat i ett sommarhett - över 30 plusgrader - Tirana och Lars Lagerbäck mötte den albanska pressen som ville veta om spelsystemet.
Fast där lägger förbundskaptenen lågt - och varnar för Albanien.

- Det är ett mycket bättre lag än vad rankingen visar och har en bra stomme. Dessutom har man utvecklats under nyförbundskaptenen Aarie Haan, säger förbundskaptenen.

Lars Lagerbäck har bestämt sig hur laget ska spela och vilka som ska gå in i startelvan. Men det får spelarna reda på först i morgon förmiddag.
Förbundskapten Lagerbäck tycker inte att man måste informera spelarna om valt spelsystem i förväg.

- Hade vi tyckt det så hade vi gjort det, säger han.

De albanska journalister var mycket intresserade av hur läget är med Zlatan Ibrahimovic. Italienska serie A är den stora ligan i Albanien och då är Zlatan het.
- Läget med Zlatan är relativt bra, han får känning i sitt knä, Men han har spelat med Inter och varit med på alla träningar.
- Han är kanske vår bästa spelare i dag, även som människa är han positiv och viktig för spelargruppen.

Är du nöjd med oavgjort? - Det beror på hur matchen ser ut, om vi får oavgjort efter att Albanien varit starkt så är man kanske nöjd med det.

Hur viktig är den första matchen i kvalet? - Varje VM-kvalmatch är som en cupfinal. Har inte råd att tappa många poäng om man ska kvala in. Självklart är första matchen är viktig, bra av mentala skäl att få en bra start. Särskilt när det är två matcher, säger Lagerbäck.

Vad betyder skadorna? - Det är en del av elitfotbollen och det är tråkigt, och särskilt när det sker så som det gjort, precis före själva matcherna.

Avgår du om ni inte når VM? - Det vet jag inte. Jag har kontrakt till 2010 och vad som händer då får vi avvakta och se.

Hur ser du på chansen att kvala in? - Det är en tuff grupp överhuvudtaget. Jag betraktar Portugal som det starkaste laget och ser man på de senaste åren ska vi vara rankade två i gruppen. Men jag håller Portugal som favorit. Sedan är det ointressant vad som står på papper, det är på planen det avgörs.

Publicerad 2008-09-05 kl 18:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå