Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landslaget tystade Sverigedemokraterna: " Zlatan kan förena landet"

Sverige

Skandalen med Sverigedemokraterna gav tändvätska till fotbollslandslaget.
Flera spelare i Blågult har invandrarbakgrund - i går tystade de SD.
- Zlatan kan förhoppningsvis förena landet, säger Kim Källström.

Foto: Scanpix

På onsdagen kunde Expressen i ett uppmärksammat avslöjande berätta om en skandal med Sverigedemokraterna från sommaren 2010. SD-profilerna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling hamnade i en hätsk diskussion med komikern Soran Ismail. Trion vände sig emot att Ismail ska ha propagerat emot deras parti. Flera personer blandade sig i diskussionen och det uppstod bråk som filmades. Där kan man se hur bland annat Almqvist attackerar en kvinna och kallar henne för "hora" och "blatte-lover".

Det gav det svenska fotbollslandslaget tändvätska till matchen mot England. Zlatan Ibrahimovic, Mathias Ranegie, Martin Olsson, Behrang Safari, Tobias Sana och Alexander Kacaniklic har alla invandrarbakgrund. I går tystade de Sverigedemokraterna. Zlatan gjorde fyra mål och efter matchen pratade Kim Källström om vad "Ibra" betyder för nationen Sverige.

Annons

– Väldigt mycket. Det är klart att med utländska föräldrar och med kanske vissa problem som är i samhället så kan han förhoppningsvis förena landet på ett väldigt bra sätt. Fotbollen bygger broar. Han är en modern svensk som står för det nya Sverige, säger Källström.

– Det är väldigt viktigt och väldigt positivt att för Sverige generellt med hela den positiva attityd som han bringar till landet. Det är säkerligen lite större än fotboll

Publicerad 2012-11-15 kl 15:44
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto