Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landslagets presschef slutar: "Vemodigt"

Sverige

Erik Hamréns landslag tappar presschefen.

Hans Hultman kliver av.

- Det blir så, säger han till fotbollskanalen.se.

Foto: Scanpix

Hans Hultman och Zlatan Ibrahimovic.

Att basa över det svenska fotbollslandslagets mediarelationer är inte det lättaste. Den erfarne Hans Hultman har assisterat Erik Hamrén under hans tid som förbundskapten men väljer nu att kliva av jobbet eftersom han fått en tjänst på Fifa.

- Jag flyttar till Schweiz och Fifa för en tjänst som ansvar för media under de stora mästerskapen. Det handlar om planering och support till de lokala organisationer, säger Hans Hultman som jobbat för Fifa och Uefa under många år i samband med mästerskap.

- Det är inget jobb jag sökt, det är något jag fick frågan om jag var intresserad av.

Hans Hultman jobbar nu med Sverige-England och det blir sista insatsen för landslaget då han börjar sitt nya jobb efter årsskiftet:

ANNONS

- Det är jättetråkigt, det har varit kryddan på det som jag sysslat med. Lite tråkigt och vemodigt, men det inte är ofta man får den typen av frågor och möjligheter och förutom jobbet med landslaget så fanns det inget att tveka på.

Hur har du upplevt jobbet?

- Jag tycker det varit roligt, det är inspirerande och svårt ibland. Det är alltid en balansgång med era önskemål och spelarnas önskemål. Man dansar på en smal lina när man ska försöka se till alla parter.

Du har emellanåt verkat frustrerad?

- Det är man ju ibland, det hänger ihop med hur det skrivs och rapporteras, jag kan känna med spelarna och ledarna och deras situation när jag lever nära dem och samtidigt kan jag förstå er. Det är svår balansgång i det här jobbet.

Är det ett omöjligt jobb?

- Nej, det är det inte, men det är omöjligt att göra alla till lags.

ANNONS

Hans Hultman har sedan tidigare ett långt förflutet som pressansvarig och hjälpte först Tommy Svensson och sedan Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck under deras första kvalspel men hoppade av inför EM 2000. Då kom Pelle Karlsson in men blev bara kvar ett halvår.

Därefter har Mats "Mulle" Olsson, Jonas Nystedt och Thomas Saleteg haft jobbet under olika perioder innan Hans Hultman gjorde comeback när Erik Hamrén kom in som förbundskapten.

Nu får förbundet ut och leta efter en ny pressansvarig som ska hantera balansgången mellan medierna och landslaget.

Publicerad 2012-11-12 kl 10:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto