Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Landslagsveteranerna överens - "Henke" ett alternativ på mittfältet

På måndagen lanserade före detta landslagsbacken Patrik Andersson sin startelva till EM - med Henrik Larsson i mitten. Framför vill han ha Zlatan och Elmander. Två andra landslagsveteraner som spelat med "Henke" håller med. Delvis i alla fall.

Magnus Hedman

- Jag tycker att det är en bra idé. Han har spelat mittfältare tidigare när vi jagat kvittering. Problemet är att vi tappar hans magiska rörelseschema på topp. Om Lagerbäck flyttar ner Henrik Larsson så är det på bekostnad av Kim Källström. Henrik är så pass "clever" att han ska kunna lira där. Han får spela offensiv och Anders Svensson får ta den defensiva rollen - för mig är inte Linderoth i form.

- Men smaka på den här uppställningen: Anders Svensson som defensiv, Fredrik ljungberg som offensiv centralt, Johan Elmander till höger, "Chippen" till vänster och "Henke" och Zlatan. Vi har kraft och potential framåt, säger han till fotbollskanalen.se.


Jesper Blomqvist

- Så tokigt låter den inte rent spontant. Men Henke har spelat forward i alla år och det tar lite tid att anpassa sig även om man är så proffsig som han är, det blir lite annorlunda spel. I ett scenario där man måste jaga kvittering så är det ett bra alternativ. Men det känns inte riktigt som Lagerbäck att ställa upp så från start.

Publicerad 2008-06-04 kl 12:05
Annons
Annons
Annons