Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Läs chatten med Olof Lundh: "Alla är som Gunde Svan"

Sverige 2009-01-23 kl 17:01

Olof Lundh chattade med läsarna från Los Angelses där han följer landslagets januraiturné. Nedan kan du läsa chatten.

Moderator: Välkomna till chatten med Olof Lundh!

Abud: Vilken spelare har du imponerats mest av där borta?
Olof Lundh: Martin Ericsson är den som impat mest och sedan är det försvarsspelare. Rent generellt kan man säga att det brister i det offensiva spelet, men det kanske inte är konstigt efter semestern.

Momme AL-GRETY: Hej Olof. Vad har hänt den svenskatruppen. är inte Ibrahimovic, Toivonen, Isaksson, Shabban, Sebbe Larsson o gänget kallade. Eller är det en trupp som Lars vill pröva. tack i förhand/ Mohammed AL-Grety
Olof Lundh: Eftersom det inte är officiella Fifa-datum så får man inte ta ut spelare mot klubbarnas vilja. Därför blir det bara spelare från klubbar i Norden. Dessutom är det ju så att även en del klubbar i Danmark (Ålborg och FC Köpenhamn) och Norge (Rosenborg) inte släppt sina svenskar. Så denna resa är mest för att testa nya spelare.

ANNONS

lars: hej olof tänkte fråga dig om du saknar någon spelare som borde ha fått åkt med till USA ? själv hade jag vilja haft E Bajrami med!
Olof Lundh: Bajrami är inget dumt namn. Oremo hade för mig fått för Dahlberg. Eftersom det är ont om anfallare, varför inte en sådan som Rasmus Jönsson i HIF. Robin Söder är ju skadad.

Kalle: Jävligt nice att ni sänder dom här programmen från USA, alltid lika kul att kolla på! Men vem var snubben som intervjuade Hussfelt i det 2:a On-tour programmet?
Olof Lundh: En mexikansk journalist med lite udda stil.

Olof Lundh: En mexikansk journalist med lite udda stil.

Mattias: tror du verkligen att roland andersson kan komma att bli sveriges nästa förbundskapten
Olof Lundh: Nej. Det är för tidigt att väcka frågan, tycker jag. Sedan tror jag att landslaget behöver något annat. Ska man vara helt ärlig har inte heller Roland haft någon större succé som huvudtränare heller.

ANNONS

Niklas: Tjena! Vem tycker du har mest potential att ta sig in i det "riktiga" landslaget framöver och mot VM?
Olof Lundh: Rasmus Elm, Bjärsmyr, Bengtsson, Alvbåge, Dahlin, Alex Farnerud.

robin: hur har andreas landgren klarat sig på träningarna? har inte hört ngt alls om han ännu
Olof Lundh: Han har varit okej. Dock fått hålle till på kanten mest. Missade du min intervju med honom? Han var även vänsterback i någon övning.

Jonte: Adam Johansson, "given" i startelvan i staterna men petat av en viss Erik Lund i blåvitt. Borde inte Lund också fått chansen i blågult?
Olof Lundh: Kanske man kan tycka, men förbundskaptenerna tittar på annat sätt. Dessutom har de ju kontakt med U21-kaptenerna som har koll på Lund och då bedömde man väl Adam J som ett bättre alternativ. Adam har sett bra ut på träningarna.

ANNONS

Jimmy: Vad tycker du om kollega Hussfelts klädval i fotbollskanalen on tour?
Olof Lundh: En svensk journalist med lite udda stil.

Magnus: Olof, har du någon koll på varför Lagerbäck vägrar testa Goitom i a-landslaget? Eller är det bara jag som tycker att han borde få chansen att testas i a-landslaget?
Olof Lundh: Vägrar och vägrar. Trots allt har Goitom gjort för lite mål och konkurrensen om anfallsplatser har varit hård de senaste åren. Om Goitom gör lite mer mål kommer säkert läget.

Johannes: Tjenare! Finns det någon eller några som ser allmänt ointresserad ut på träningarna? Eller är alla Gunde Svan ambitösa?
Olof Lundh: Alla är som Gunde Svan.

Eric Omnell: Vad är det som Rasmus Elm har som gör att han spås en bra framtid inom fotbollen? Vilka egenskaper har han som kan bli viktiga för ett eventuellt landslag?

ANNONS
Olof Lundh: Touchen på bollen. Spelsinnet. Tekniken. Storleken.

Jonte: Vem/vilka har i dina ögon underpresterat so far?
Olof Lundh: Anfallsspelet är inte på topp, helt enkelt. De som är med för att skapa offensiv har haft det tufft.

Hofman: Hur tror du Usa - Sverige matchen slutar? Utan att ta hänsyn till våra svenska känslor.
Olof Lundh: USA kommer med ett svagt landslag som är långt från det riktiga landslaget. Oavgjort känns inte otroligt. 1-1.

Pontus: vem är din favoritspelare i svenska landslaget
Olof Lundh: Kul att se spelare som Elm, Farnerud och Ericsson som har bra teknik. Sedan gillar jag alltid hårdingar, men det är ont om dem här.

Emil: Hej Olof, vilka ser du helst på mittfältet? Och enligt dina årikter om Ericsson så verkade han vara ett jätte fynd för elfsborg, har blåvitt då kanske gått miste om nåt riktigt stort? tack på förhand

ANNONS
Olof Lundh: Jag tror Ericsson passar betydligt bättre i Elfsborgs spelsystem än i Blåvitts. Han hade kanske inte varit lika lyckad i IFK.

Häger: Vem tycker du ska vara kapten mot USA och Mexico? Själv skulle jag föredra Bjärsmyr eller Rasmus Elm.
Olof Lundh: Daniel Andersson är ett logiskt val.

Milo: Det går rykte om att Svennis planerar att coacha Sverige när det är EM-dags och framåt, vad tycker du om det?
Olof Lundh: Om det är sant heter jag farmor Anka.

Uffe: Borde inte Martin Olsson, Jonas Olsson, Goitom mfl. få chansen att testa på landslagsspel som lirar i övriga europa ?
Olof Lundh: De får inte vara med här för sina klubbar. Sedan kanske de kan testas mot Österrike även om Martin Olsson haft tungt efter managerbytet och Goitom inte övertygat.

simon: visas inte matchen på tv? hur är formen på nannskog ?

ANNONS
Olof Lundh: Klart matcherna går på tv (TV4 och TV4 Sport) och på via nätet på fotbollskanalen.se. Bara kolla tv-tider här bredvid. Nannskog har bra attityd men inte riktigt skärpan i avsluten. Kanske inte konstigt sett till att han väl kom direkt från ledigheten.

Pontus: Vad tycker du om henrik larssons agerande när det gäller både landslaget och Helsingborgs if och inte lämna besked ? tror du att henrik slutar med fotbollen och satsar med innebandyn ?
Olof Lundh: Den mannen är svårtolkad. Att han inte lämnat besked tyder ju på att han inte bestämt sig om fotbollen, att det drar ut på tiden tyder på att han verkligen funderar på att sluta. Jag har inga synpunkter på hans agerande, det är upp till honom. Han är 37 år och har ställt upp på mycket. Om han bara satsar på innebandy är det lite coolt men dåligt för allsvenskan och HIF.

ANNONS

Rauken: Varför har Jesper shorts? varför har itne alla shorts? är Jesper den enda med snygga vader?
Olof Lundh: Många fråor - få svar. Jag kan bara svara för mig själv, jag jobbar.

john: är daniel andersson med? isåfall är han bra på träningen?
Olof Lundh: Ja. Ja, han är bra.

Martin: Som TFFare undrar man självklart hur Rasmus sköter sig när det bara är andra bra fotbollsspelare han möter hela tiden. Hur tycker du Rasmus ser ut på träningen och hur är han jämnfört med övriga backar i laget?
Olof Lundh: Han sköter sig och han och Bjärsmyr är bra ihop. Bengtsson står sig väl i konkurrensen med Lindberg och von Schlebrügge.

Johannes: Hej igen! Hur högt skulle du räkna Daniel Nannskog som målskytt bland svenska anfallare runtom i världen?
Olof Lundh: Beror på om de spelar eller inte. I det här läget är han med i en VM-kvaltrupp när Larsson är innebandyspelare, Elmander är skadad och Zlatan är avstängd.

ANNONS

2bbe: Varför tar landslaget med sig spelare som Daniel andersson? Är inte turnén framtagen för att prova något nytt?? Vi vet ju redan vad vi får av Danne!!
Olof Lundh: Visst, men det måste finnas några rutinerade med. Kan inte bara åka med debutanter. I år är det ovanligt få veteraner med. Daniel har med sina 70 landskamper fler än resten av truppen ihop.

Kevin: Jag tycker det är lite tunt på målvaktsidan i landslaget. Hur går det för grabbarna på turnen?
Olof Lundh: Bägge är bra. Framför allt är väl Johan Dahlin ett framtidsnamn. Alvbåge har ju varit nära tidigare men föll i från. Frågan är om han tar sig tillbaka? Han var vass i Örebro i höstas.

Rickard: Varför tror du att Tobias Hysén ej blev uttagen i truppen?
Olof Lundh: Han har ju inte gått så starkt i Blåvitt.

Kevin: Vem rankar du högst i nuläget? Nannskog, Marus Berg eller Goitom?

ANNONS
Olof Lundh: Berg.

bosanac: Vem skulle du helst vilja se ta över efter Lagerbäck?
Olof Lundh: Erik Hamren eller Janne Jönsson.

John K: Vilken Januari turne har varit bäst de senaste 10 åren? Då räknar vi med hur de presterade och vilka va de spelarna som då var med och som nu är A-landslagsmän.
Olof Lundh: 1998 var vasst med Ljungberg. Även 2001 då Linderoth, Källström och en del andra kom fram. I fjol var inte dumt sett till utvecklingen för Elm, Holmen, Safari och Stoor.

simon: Hej! Hur tycker du Mikael Dahlberg sett ut?
Olof Lundh: Knappt okej. Han har det lite tufft precis som övriga offensiva spelare.

Tompa: Vilka tror du startar på anfallet för Sverige i premiärmatchen?
Olof Lundh: Nannskog och Dahlberg.

Aron södergren: Tror du att det finns någon möjlighet för hammarby att knyta tillbaks Max Von Schlebrügge såhär i centerbakskrisen?

ANNONS
Olof Lundh: Han sa till mig i går att han hade ttre år kvar med Bröndby och det var långt till hemflytten.

Dennis: Måste Dusan Djuric byta upp sig om han ska komma med i det riktiga landslaget, tror du?
Olof Lundh: Nej, han måste väl fortsätta att prestera i Schweiz.

leif: tjena olof , vad tycker du om dessa tränings landskamper som spelas , när inte ens dom bästa är med hur ska man testa olika saker med spelare när det inte ens är dom som ska vara med i vm kval och i vm osv osv , tycker det är rätt menningslöst fakttiskt och sen går du ju aldrig bra när dom har dessa läger med matcher
Olof Lundh: Jag måste säga att det är bra för svensk fotboll att man drar i väg på dessa turnéer. Viktigt för spelarna. Att sedan få möta hyfsat motstånd med säkert en del publik i samband med mötet med Mexiko är ju kanon. Här får förbundskaptenerna verkligen se vad lirarna går för - på och utanför planen.

ANNONS

per: tycker inte du att sverige kanske borde satsa på en utländs tränanare?
Olof Lundh: Problemet är att intressanta utländska tränare inte ryms i förbundets budget. Jag lovar att Lagerbäck är bland de sämst betalda förbundskaptenerna. Till och med i Danmark och Norge har man mer betalt.

Henrik: kommer du och ekwall vara med fotbollskanalen europa på söndag?
Olof Lundh: Nej. Ekwall är på handbolls-VM och jag är kvar här en vecka till. Tyvärr. Jag är tillbaka 1 februari och Ekwall veckan efter det, tror jag. Och 12 februari drar vi i gång Ekwall vs Lundh.

Jimmy: Det har pratats mycket om att den här januari-truppen är sämre än tidigare år. Hur "dåliga" är de egentligen i jämförelse?
Olof Lundh: Visst, det är en svagare trupp. Det var många återbud: Larsson, Ingelsten, Toivonen, Gustafsson, Wernbloom. Sedan var det en hel del klubbar sominte släppte sina spelare. Lägg till skador på Svensson, Ishizaki. Så det blir tufft för spelarna mot USA och Mexiko men det tvingar fler att hoppa i på det djupa och det kanske är bra.

ANNONS

hampus: och du skriver att hysén inte har gått så starkt i blåvitt varför tar man då ut mikael dahlberg som inte heller har gjort en bra säsong?
Olof Lundh: Jag förstår inte heller uttagningen av Dahlberg.

Uffe: Vilka lagdel tror du det är lättast att slå sig in i ett svenskt a-landslag, finns det någon som har kapacitet som är med på lägret ?
Olof Lundh: Backlinjen.

Eric Omnell: Det måste vara en underbar resa ni är på, att få se fotboll, snacka fotboll, bra väder, kul jobbarkompisar m.m. Är det lite av en "retreat" för er att åka från det "vanliga" jobbet i Sverige?
Olof Lundh: Det fär förbannat kul att komma ut på fältet. Sedan är det ju gött at det är varmt och skönt. Men vi jobbar också, det är inte en ren semester.

Calle: Det har varit mycket snack om Henrik Larsson ska ha kvar kaptensbindeln eller inte. tycker du at han ska vara det eller inte? vem annars i så fall?

ANNONS
Olof Lundh: Nej, han ska inte ha den om han inte comittar sig fram till vm 2010. Jag tror det blir Zlatan. Själv hade jag gett den till Linderoth om han är fit.

Eric Omnell: Det man befarar är ju att Landslaget får stryk mot två vassare lag, USA och Mexico, , och tappar i ranking... eller gäller inte dessa matcher in i rankingsystemet? / tackar också för gobitarna ni sänder från väst..)
Olof Lundh: Tack själv. Rankingen kan man strunta i, tycker jag.

Rickard: Hej, tror du Mattias Bjärsmyr hinner bli såld innan januari-fönstret stänger?
Olof Lundh: Nej, då hade det redan hänt. Han har ju inte spelat matcher sedan allsvenskan slutade så inga nya klubbar har hunnit få upp intresset.

Milo: Tror du att några av spelarna i Los Angeles kommer finnas med i startelvan i de kommande VM-kvalmatcherna?
Olof Lundh:

ANNONS
Daniel Andersson och Samuel Holmen är högaktuella. Annars ingen i startelvan.

Olof Lundh: Tack för intresse och det var kul att svara. Ledsen att jag inte hinner alla men det väntar möten hr inför dagens jobb och så ska jag hinna kuta en runda också innan vi drar på träningen.

Moderator: Tack till alla som skickat in frågor. Missa inte Olofs fortsatta bevakning från USA.

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto