Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Läs chatten med Patrick Ekwall

Patrick Ekwall chattade med fotbollskanalen.se:s läsare inför landskampen mot Österrike.

alexander: Vem av bröderna Elm tycker du har mest talang?
Patrick Ekwall: Förr hade jag nog svarat Rasmus, men efter att ha sett Viktors utveckling på senare tid så är jag osäker. De är ju lite olika i spelstil, så det är svårt att svara på.

Mackan: Vem tror du vinner matchen och hur mycket vinner vem med??
Patrick Ekwall: Ingen aning. Jag vet inte hur mycket Österrike bryr sig om matchen och jag vet inte hur starkt detta svenska lag står sig. Normalt är vi ganska dåliga i februarimatcherna. Så, 1-1?

svensson: vad säger du om Daniel Majstorovic att va kapten ?
Patrick Ekwall: Så som läget är idag, med den startelvan, så tycker jag det är ett utmärkt val.

Daniel: Tjena Patrik , jag undrar hur ser du på att båda bröderna Elm startar idag ?
Patrick Ekwall: Lysande idé. Det ska bli väldigt intressant.

henke: Tycker du inte zlatan borde platsa i matchen ikväll ? Bort med lagerbäck som inte ens tar med världens bästa anfallare
Patrick Ekwall: Häng med i matchen: Zlatan är avstängd mot Portugal och behöver knappast "testas" i den här typen av matcher. Helt rätt att Zlatan vilar.

Tommy: Startar Sebastian Prödl? Rosenbergs polare från Bremen.
Patrick Ekwall: Ännu inte fått lagen, men enligt österrikiska journalister så är det tveksamt.

Elias: Hejsan Ekwall, startelvan till matchen tror du alla spelare har vad som krävs som Rasmus Elm tex ?
Patrick Ekwall: I det långa loppet tro jag att bröderna Elm har väldigt mycket av det som krävs för att nå ganska långt. Men det är inte alltid det sker över en natt, som exempelvis med Fredrik Ljungberg.

homer: tycker du att rasmus elm ska till tyska topp laget hoffenheim?
Patrick Ekwall: Nja, Tyskland är inte direkt något för Rasmus. Som jag ser det.

alexander: Hur är stämningen i de svenska landslaget just nu?
Patrick Ekwall: Det verkar kanon.

Sundsvall: Tjenare Parick. Du är bäst!!. vill du se Henrik Larsson från start mot Portugal?
Patrick Ekwall: Bara om han visar upp så pass mycket form som krävs. och lite beroende på hur läget är med Elmander, Berg och Rosenberg när dt väl är dags i slutet på mars.

Adam: Vem i landslaget klär sig svårast?
Patrick Ekwall: Nu när Fredrik inte längre är med så är det tufft att svara på. Men Daniel Majstorovic ligger bra till. Han körde en rätt svår jacka på vägen hit.

Robin.: Är det inte konstigt att Lars Lagerbäck börjar med Erik Edman? Han har ju inte spelat en match på ett år snart?
Patrick Ekwall: Jag tycker det är helt rätt - om han nu är uttagen så måste han testas. Annars kunde han ha stannat hemma. Men det är en stor chansning.

joel: hur tror det kommer gå för Chelsea med Guus Hiddink som tränare??
Patrick Ekwall: Jag är inte säker på att Hiddink lyckas den här gången. Han behöver lite tid, precis som han fick med både Sydkorea och Ryssland. Frågan är om Chelsea ger honom den tiden

Jonte: Hur underskattad är Adam Johansson? eller är det så att Lasse överskattar honom? Han var ju trots allt inte ordinarie i Blåvitts backlinje när Erik Lund kom in i truppen.
Patrick Ekwall: Jag har alltid gillat Adam J. Och diggar även Lund, som ju fungerar lika bra som vänsterback. Ingen känns överskattad i mina ögon.

Abbe: borde inte Daniel Nannskog få plats i start elvan idag ?
Patrick Ekwall: Nja, det är nog rätt att ge Berg/Rosenberg chansen. De är de som varit med längst och vet vad som krävs. Men jag har en känsla av Nannskog nafsar dom i hasorna.

SINA: JAG TYCKER ATT SVERIGE SKA TESTA 4-3-3 ELLER?
Patrick Ekwall: Om vi har spelartyperna, så varför inte. men jag är inte helt säker på att vi har det. Och alldelses för få spelare som spelar i det systemet normalt.

Jonte: Tror du att Toivonen hade tagit en plats i startelvan om han hade åkt till USA?
Patrick Ekwall: Det är ju helt omöjligt att veta. Jag tror att Toivonen är minst lika nöjd med att ha fått en väldigt bra start i PSV. Och det är förmodligen ganska viktigt för honom. Fortsätter han lika bra som han börjat så närmar han sig A-landslaget.

Ever: Varför får aldigt Henoik Goitom chansen i A-landslaget?
Patrick Ekwall: Jag tror det beror på att han fortfarande varit väldigt ojämn. Och det faktum att han är ganska lik Zlatan i sin spelstil, jag tror bara vi har plats för en sådan spelartyp på plan och då är det inte så svårt att välja.

markus: hejsan Patrik har en liten fråga vem är den största divan i landslaget nu när ljunberg slutat, har hört av en god vän som är fotograf att henke larsson kan var lite "små" svår,
Patrick Ekwall: Jag upplevde aldrig Ljungberg som divig på något sätt. Och jag tror inte divig är rätt spitet på Henke. Däremot är alla spelare på den här nivån lite småsvåra då och då. Men inget som stör mig direkt.

Johan: Vad tror du om Robin Söders framtid ?
Patrick Ekwall: Den tror jag är ljus.

Ban2: premier league eller la liga?
Patrick Ekwall: Jag ser nog mest La Liga nuförtiden. Det är den fotbollen som jag tycker är mest underhållande, men inget fel på PL...alls inte!

B: Vilket lag tror du vinner Allsvenskan 2009??
Patrick Ekwall: Som det ser hust idag: Elfsborg eller IFK Göteborg. Men omöjligt att tippa. I sommar kan alla lags spelartrupper vara helt förändrade.

Perla: Ekwall, Vem vill du se som ny tränare för landslaget?
Patrick Ekwall: Efter Lagerbäck? Tja, varför inte Hasse Backe?

Man Utd: Tycker du att Lagerbäck gör ett bra jobb när han tar Sverige till EM/VM eller borde han klara av att ta dom till kvartsfinal/semifinal?
Patrick Ekwall: Jag som var med på 80-talet är väldigt nöjd med att vi går till slutspel. Ser du till nationer med ungefär samma förutsättningar som Sverige så har vi gjort det ofattbat bra de senate åren. Att KRÄVA kvarts- och semifinaler är inte rimligt.

Julio: Hej Patrik, jag undrar varför har du en bild av Diego i backgrunden under dina TV intervjuer?
Patrick Ekwall: Vi hade det under intervjuer med fem svenska EM-spelare, fem program alltså. Inga andra. Och varför? Ja, varför inte? En cool bild, en cool spelare, en cool grej. Ungefär så.

eric: borde inte dusan djuric få chansen i landslaget?
Patrick Ekwall: Well, han är nog en bra ifrån just nu...

Johan: Vilken är din största fotbollsupplevelse ?
Patrick Ekwall: Straffdramat mot Rumänien i VM 1994. Utan tvekan någonstans. Vi kör tre frågor till. Sen måste vi ladda för match här i Graz.

Andreas: Är det orimligt att tänka sig att en utländsk tränare tar över förbundkaptensrollen efter Lagerbäck? Vem vore i så fall ditt val?
Patrick Ekwall: Ingenting är orimligt, men jag tror att det måste vara en utländsk tränare som har väldigt bra koll på hur svenska spelare fungerar.

Messifan: Messi eller Ronaldo? och vad tycker du om zlatan ,är han riktig uppskäftig som folk säger ellr är han lite snällare
Patrick Ekwall: Messi just nu. Jag uppfattar inte Zlatan som direkt uppkäftig.

Allsvenskare: hur ser du på öis värvning av Alvaro Santos?
Patrick Ekwall: Intressant fråga. Det är en häftig värvning. Men frågan är hur Alvaro Santos status är? I Sochaux har han inte direkt varit dominant på ett bra tag. Dessutom skadebekymmer. Jag hoppas på Alvaro Santos, men jag är lite osäker på hur bra värvningen är.

Daniel M: Hej Patrick Ekwall, vem var din idol när du var yngre?
Patrick Ekwall: OK, sista frågan. Jag gillade Johan Cruyff och Ralf Edström. Okidoki. Nu ser vi fram emot matchen här i Graz. Glöm inte att Ekwall vs Lundh har premiär imorgon. Kl 18:25 i TV4Sport. Ha det bra nu!

Moderator: Vi rundar därmed av chatten med Patrick Ekwall och tackar alla som skickat frågor.

Publicerad 2009-02-11 kl 19:39
Annons
Annons
Annons