Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Lennart Johansson hyllar Zlatan: "Ingen stöddighet längre"

Foto: Scanpix

Lennart Johansson och Zlatan Ibrahimovic.

KIEV. Uefa:s förre president Lennart Johansson kollade in den svenska träningen.
Och gladdes över Zlatans sätt:
- Det är ingen stöddighet längre, säger han.

När Sverige tränade inför några tusen fans på Dynamo-stadion under onsdagen så fanns även en av Sveriges största idrottsledare på plats.

Uefa:s hederspresident Lennart Johansson är på plats under hela EM.

- Spelarna kom fram och hälsade och de känner igen den gamle gubben, säger Johansson som såg den svenska EM-premiären:

- Det var en och annan spelare man önskat sig mer av, men så är det alltid. Det var ett par som gjorde sitt bästa men inte kom igenom. Det är mycket tur och otur också, säger han.

- Jag var överraskad av Ukraina som var ett väldigt bra spelande lag, och sedan överraskad över att Sjevtjenko kom tillbaka så pass. Han var helt suverän i vissa situationer, vare sig på kanten eller i mitten. Han visade sin storhet och är fortfarande en stor spelare även om han kommit till viss ålder.

Tror du Sverige underskattade honom?

- Det är nog svårt att göra, de måste veta vem han är. Han var ju inte som när han gick till Milan och riktigt i stöten, men en väldig tillgång för laget och matchens spelare.

Vad känner du inför mötet med England?

- Det är matchen. Vi har tagit dem flera gånger i viktiga matcher och därför hoppas jag, men det kanske är en from förhoppning.

Att just lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic inte är särskilt ansedd i England, tror Johansson är bra:

- Då vet han om det, och vill visa vem de har tvivlat på.

Vad är dina intryck av Zlatan?

- Han verkar positiv, han verkar öppen och lätt att möta. Jag tycker att han verkar gladare jämfört med tidigare när jag sett honom i olika situationer. Han är inte lika spänd. Han är medveten om sin storhet nu, på ett positivt sätt. Han har tagit kaptensrollen på allvar också.

Hur gör han det?

- Så vitt jag hört gör han det bra, han tar hand om var och en och han går och kramar om vissa spelare. Det är ingen stöddighet över honom längre.

Var det så tidigare?

- Det intrycket fick man det utan att vara nära. Han höll ett visst avstånd. Han har kommit underfund med att de flesta vill väl och är en större idol än Gunnar Nordahl på sin tid. Det är alldeles fantastiskt vilken press han får. Kan inte ha skrivits mer om någon annan fotbollsspelare.

Lennart Johansson är inte för hård även om EM skulle vara över på fredag - för betyget han skulle ge för det kommer snabbt:

- Fem, godkänt. Vanligt B. Jag tycker det verkar bra stämning i laget och det brukar betyda mycket. 

Lennart Johansson som varit med länge i svensk fotboll vet att det går upp och ner och lyfter fram den svenska prestationen att vara på plats:

- Det är ganska strongt, och ser vi vilka som varit med i EM och VM genom åren är det inte dåligt gjort av ett så litet land som Sverige. Vi ska ställa anspråk men måste vara måttliga också. Det är svårt i rådande läge när vi inte har råd att behålla de bästa hemma vilket varit bra för landslaget.

Publicerad 2012-06-14 kl 09:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons