Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lewicki om de ungas signal: "Alla vi vill fajtas om plats i det riktiga landslaget"

Sverige

ABU DHABI. Ett svenskt B-landslag sänkte Elfenbenskusten - och de unga spelarna visade att de vill mer.
- Alla vi vill vara med och fajtas om platser i det riktiga landslaget, säger Oscar Lewicki.

Det svenska landslagsåret fick en flygande start när Erik Hamréns landslag med mest unga spelare från Sverige och Danmark besegrade ett stjärnspäckat Elfenbenskusten med 2-0.
Minst sagt överraskande.

- En skön seger, hade man inte väntat sig på förhand. Vi fick springa mycket, de hade mycket boll, och det var vi förberedda på. I andra halvlek så är vi skickliga i omställningar och några fina prestationer leder fram till två mål, säger en lycklig Oscar Lewicki efter matchen.

Inte vilka mål som helst, eller hur?

- Verkligen inte. Det var några riktigt snygga mål, riktigt roligt att se, och Johans (Mårtensson) var det riktigt klass på.

ANNONS

Det svenska innermittfältet med dig, Mårtensson och Marcus Rohdén räckte knappt till halva Yaya Toure, men det hanterade ni bra, eller?

- Det var en stor plan så det handlade mer om att täcka ytor, det var inte så mycket närkamper på det sättet och det gynnade oss. Det är ett bra lag med stora, starka och väldigt fysiska spelare.

Gav de verkligen allt?

- Jag vet inte, kanske att de inte gick riktigt på hundra, jag tror att vissa av spelarna hade lite kvar att ge. De ville dock göra en bra prestation, det var en match där allt ska på plats inför ett mästerskap och så åker de på stryk mot Sveriges B-lag och det tror jag inte de är nöjda med.

Erik Hamrén skickade in nio debutanter och en hel del unga spelare visade att de håller och vill mycket mer än bara åka på januariturné:

- Alla som är här vill fajtas om en plats i det riktiga landslaget. Det är klart att många gör bra prestationer och det här försämrar inte våra chanser efter 2-0 mot Elfenbenskusten, säger Lewicki.
ANNONS

- Klart det är positivt för oss som är med här och det vore kul om vi även kunde stiga på Fifa-rankingen.

Publicerad 2015-01-16 kl 13:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto