Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

LUNDHS PODCAST: Berg minns succén i U21-EM: "En fantastisk tid"

Sverige

Marcus Berg vann skytteligan och fick pris som turneringens lirare i U21-EM 2009. Han minns tillbaka på sommaren med glädje.
– En tid man ser på som fantastisk, säger han.

Foto: SCANPIX

Sverige var bara en straffsparksläggning ifrån final i U21-EM på hemmaplan 2009. Den som utmärkte sig mest i det svenska laget var Marcus Berg, som inte bara vann skytteligan med sina sju mål, utan också blev utsedd till turneringens spelare före bland annat Mesut Özil.
– Vi hade ett väldig bra lag och gjorde en bra turnering. Vi gick inte hela vägen, men ser vi på det laget är det många som har gått utomlands. Det är en tid man ser tillbaka på som fantastisk, säger Marcus Berg i "Lundh".

Turneringen blev också ett genombrott för Berg, och efteråt var han namnet på allas läppar.
– Efteråt kom det förväntningar på allihopa, det är normalt när man presterar bra och gör bra resultat. Kanske var förväntningarna för stora.

Annons

– Jag vet ju hur det har varit i mitt liv, och det finns saker som påverkar och det är lika för alla. Helst vill man ju att det går spikrakt men det är sällan en karriär gör det. Vad som händer finns det ofta förklaringar till, säger Berg.

Publicerad 2014-06-22 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto