Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LUNDHS PODCAST: Farnerud: ”Landslaget är inte tillräckligt bra”

Sverige

Sveriges herrlandslag har fått kritik det senaste året för att ha underpresterat.
Pontus Farnerud tror att spelarna inte har det som krävs för att spela bättre.
- Landslaget är inte tillräckligt bra”, säger Farnerud i podcasten ”Lundh”.

Foto: Scanpix

Under 2014 tog det svenska herrlandslaget bara två segrar och dessutom enbart mot svagare motståndare, i form av Estland och Liechtenstein. Pontus Farnerud menar att Sverige inte har de spelarna som är så pass bra att de ska ligga högre upp på Fifa-rankingen. Samtidigt tycker han att man kan begära mer av Erik Hamrén.

- Tidigare år har Sverige vunnit de här tuffare kvalmatcherna på bortaplan eller kört över de flesta motståndarna på hemmaplan. Nu gör man det inte längre och det beror till största delen på att spelarna inte är lika bra. Tittar du på spelarna är det bara Zlatan som spelar i en storklubb. Wernbloom (Pontus) och Kim (Källström) har så klart spelat Champions League, men det är inte många som spelar de stora matcherna regelbundet jämfört med förr, vilket är en viktig faktor. Å andra sidan tycker jag att man som förbundskapten ska kunna fixa det ändå, säger Farnerud.

ANNONS

Den förre mittfältaren hoppas just att Sverige ska ta sig till nästa års EM i hans nygamla hemland Frankrike. Dock tror 34-åringen att resten av kvalet kan bli tufft.

- Jag hoppas verkligen att Sverige klarar att kvalificera sig dit, så jag kan gå med ett högt huvud i Frankrike. Dock ser det inte helt ljust ut med tanke på det senaste året, säger Pontus Farnerud i podcasten ”Lundh”.
Publicerad 2015-01-30 kl 06:30
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto