Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

LUNDHS PODCAST: Thern om att föryngra i landslaget: "Skulle kunna vara modigare"

Jonas Thern tycker att Erik Hamrén fått oförtjänt mycket kritik. Men han skulle gärna se att fler yngre spelare får chansen i landslaget.
- Jag tror många gånger att man tror att de inte klarar av det, säger Thern i podden Lundh.

Jonas Thern, som själv fått frågan om att ta över landslaget, försvarar den nuvarande förbundskaptenen Erik Hamrén som han tycker fått oförtjänt mycket kritik. Thern nämner i synnerhet 1-4-förlusten mot Holland.
- Om man tittar tillbaka på matchen och tittar på den andra halvleken, var den så jäkla dålig? Det var ändå Holland, som innan vart i VM-final, och på bortaplan, säger Thern som menar att Erik Hamrén kände sig tvungen att ändra sin strategi efter förlusten.

- Det kändes som efter där, när trycket blev från alla, så ställer han sig på majoritetens sida. Och då blev han kanske lite försiktig. Men jag tyckte ändå, det man gärna glömmer att prata om i den matchen, att den andra halvleken var ju inte så jäkla illa.

Jonas Thern har har själv en väldigt framgångsrik ungdomsakademi som tagit fram några av Sveriges främsta talanger. Han har ingen kritik mot Erik Hamrén men önskar ändå att landslaget skulle ge fler unga spelare chansen.
- De har drivkraften att jag ska fan bli ännu bättre. Där tror jag ibland att man, jag ska inte säga nonchalerar, men man tror inte att det kan kompensera rutinen kontra än äldre spelare, säger Thern.

- Jag tror många gånger att man tror att de inte klarar av det. Där tror jag man skulle vara lite mer modigare ibland.

- Men det är klart, möter man Tyskland borta kanske man inte slänger in någon oprövad, avslutar Thern.

Publicerad 2014-10-09 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons