Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

LUNDHS PODCAST: Trots mardrömsgruppen - Bärkroth tror på U21-succé

Sverige är klart för U21-EM kommande sommar – och Nicklas Bärkroth tror att laget kan överraska trots placeringen i en mardrömsgrupp.
- Vi är bättre än vad många här hemma inser, säger han.

Det var under bragdartade former som Blågult kvalificerade sig för U21-mästerskapet, tack vare playoff-vinsten mot Frankrike. Det bjöds på honnörer, rivalitet och till sist alltså svensk triumf i vad som visade sig bli ett riktigt spännande dubbelmöte.
Sedan lottades Håkan Ericsons manskap i svårast tänkbara grupp till själva huvudturneringen – där England, Italien och Portugal bjuder på ett minst sagt namnkunnigt motstånd.

Men trots den på förhand svåra uppgiften anser Nicklas Bärkroth att Sverige har en bra chans. IFK Norrköpingsforwarden gästar Olof Lundhs podcast och hävdar att den trupp som reser till Tjeckien är vassare än vad vissa kanske förstår.

- Ofta talar man om taktiskt skickliga svenska landslag, som har ett starkt kollektiv och är bra på att försvara sig. Men detta gäng har en ytterligare dimension i och med att det finns så många individuellt skickliga spelare. Jag tror att det här laget är bättre än vad många här hemma egentligen tycker, säger Bärkroth.

Han själv har ganska mycket att jämföra med, i och med att han under karriären representerat svenska ålderslandslag på alla nivåer, från P15 via alla juniorkategorier och upp till A-landslaget på den gångna vinterturnén.

Enligt Bärkroth blir det extra kul att försöka slåss om en plats just i detta U21-EM.

- Det känns väldigt viktigt på många sätt. Dels ska det bli oerhört roligt och inspirerande, och en bra plattform för svensk fotboll. Dels är det förstås ett skyltfönster för oss spelare, säger han.

Publicerad 2015-02-12 kl 06:23

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER