Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

LUNDHS PODCAST:Schelin om damlandslaget och Zlatan: "Synd att det blivit så"

Lotta Schelin tycker att det är tråkigt att det finns en utmålad spricka mellan damlandslaget och Zlatan. Samtidigt som hon menar att Zlatan får stå för det han säger.
- Zlatan får stå för sina uttalanden,det finns ju en anledning till att de tolkats på ett visst sätt, säger hon i podcasten "Lundh".

På senaste årens har Fotbollsgalan i huvudsak handlat om två personer. Lotta Schelin som vunnit de senaste fyra diamantbollarna (fem totalt) och Zlatan Ibrahimovic som nu har nio guldbollar i prisskåpet. Att det skulle finnas en spricka mellan Zlatan och damlanslaget är enligt Schelin tråkigt.

- Jag tycker det är synd att det liksom är någon slags skugga dels över förbundet och att det pekas och utmålas som att det finns en spricka eller problem. Jag kan nog tala för alla spelare som jag har runt omkring mig i landslaget när jag säger att det inte finns något problem, säger Scheling och tillägger:

- Vi är ett damlandslag och ett herrlandslag och vi jobbar för svenska fotbollsförbundet för att nå samma mål. Sedan får ju Zlatan stå för sina uttalanden. Jag menar det finns ju en anledning till att de tolkats på ett visst sett.

Lundh: Menar du att han har blivit feltolkad?

- Nej jag menar verkligen inte det utan jag känner bara att det har varit så många svängar medialt och uttalanden att det är svårt att ens gå tillbaka och börja kommentera dem. Han får stå för vad han säger och för att folk tolkar det och sedan skriver och pratar om det.

Förbundskaptenen Pia Sundhage har flera gånger bjudit in Zlatan till att besöka damlandslaget. Enligt Schelin handlar det om att påvisa att det inte finns något problem mellan PSG-stjärnan och damlandslaget.

- Det är väl hennes sätt att visa att det inte finns något problem och att vi liksom accpeterar och respekterar honom. Varför skulle det vara något problem om han kom? Jag vill inte att det ska vara något problem och har inga problem med att snacka med honom.

Vidare menar Schelin att det finns två sätt att se på att Sundhage envisas med att bjuda in Zlatan.

- Jag tror det är för att Pia är jävligt prestigelös och tänker: Hallå du har en jätteintressant karriär och är en fantasatiskt fobtollspelare kan inte du komma och sancka lite om det. Väljer man att se det som att han ska komma för att berätta om sin karriär är det fine. Men om han ska komma för att vi ska bli bekräftade så nej. Vi behöver inte hans godkännande för att känna oss stolta över det vi gör, säger Schelin.

Schelin som tillvardags spelar i Lyon och bor i Frankrike har bra koll på den mediestorm som blåste upp kring Zlatans utbrott mot en domare för några veckor sedan.

- Aj, aj där klev man i kände jag. Det är klart att det är känsligt och extra mycket här i Frankrike. Det blir lätt att de snackar med mig och de tycker att det var ett övertramp minst sagt.

Lundh:Får du försvara honom?

- Nej, det känns väl helt orimiglit att ens ge sig in i den situationen. Han får stå för det han gör. Det är synd för de har ju redan en bild av honom som lite bråkstake, då är de snabba att spä på det efter ett sådan uttalande, säger Lyonspelaren.

Slutligen berättar Schelin att det blivit lite snack med Zlatan när de båda stjärnorna träffats på Fotbollsgalan för att ta emot sina priser.

- Vi har inte pratar så mycket, men man hinner säga hej och fråga varandra hur vi har det så det har aldirg vairt något problem. Sedan blir det en kram hej och en kram hejdå. Det har varit lugnt liksom.

Lyon leder franska ligan med 60 inspelade poäng på 20 matcher. Därmed har Schelin som gjort 27 ligamål vunnit samtliga ligamatcher hon spelat den här säsongen.

Publicerad 2015-04-15 kl 11:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons