Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Lustig utburen på bår i Celtics match: "Det såg inte bra ut"

Foto: Scanpix

Nästa helg spelar Sverige mot Irland i VM-kvalet.

Frågan är om Mikael Lustig kan vara med.

- Han bars ut på bår med en vristskada idag, säger Celtictränaren Johan Mjällby till fotbollskanalen.se.

Den svenske högerbacken är självskriven i Erik Hamréns startelva, och har varit ohotad på sin position under en längre tid. Nu kan ändå förändringar tvingas fram i landskampen i Dublin 6 september, eftersom Lustig dragit på sig en fotskada.

I lördagens möte med Dundee United nickade 26-åringen ihop med en motspelare, och landningen i gräset blev problematisk. Enligt Celtics assisterande manager Johan Mjällby vek Lustig foten och blev liggande en bra stund på innerplanen. När han sedan byttes ut var det med uppenbara smärtor och utburen på bår.

- Han har inte fått någon fraktur, lyckligtvis, det kan vi säga redan nu. Men i övrigt är det för tidigt att ställa en mer exakt diagnos. Micke kommer givetvis att resa till Sverige och bli ordentligt undersökt av landslagets läkare, säger Mjällby till fotbollskanalen.se.

- Men, det är klart, det såg inte bra ut när han landade och ”gick över vristen”. Han stukade till den ordentligt. Förhoppningsvis är det inga ledbandsskador han drabbats av, och då finns det ju chans att han kan delta för Sverige.

Skulle Mikael Lustig lämna återbud till Irlandsmatchen finns spelare som Adam Johansson och Andreas Granqvist (som dock är avstängd) att tillgå i truppen. Sebastian Larsson har tidigare testats som försvarare, men vill inte användas där i första hand.

Publicerad 2013-08-31 kl 16:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons