Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Majoritet av styrelsen ville ha Hans Backe – inte Hamrén

Erik Hamrén är ny förbundskapten.
Fast en majoritet av förbundets styrelse ville ha Hans Backe som förbundskapten.
- Bara Lagrell och en till hade Hamrén som kandidat, säger en källa med insyn i styrelsens arbete.

På onsdagskvällen blev Erik Hamrén ny förbundskapten för Sverige efter några veckors turer och från en del håll framstår det som om han var förbundsstyrelsens förstaval.
Så var inte fallet, enligt vad fotbollskanalen.se kan avslöja.

I stället var det så att fem av sju ledamöter i förbundets styrelse var för Hans Backe. Det var på styrelsemötet 15 oktober, dagen efter Sverige-Albanien, som frågan om Lars Lagebräcks ersättare behandlades under flera timmar.

Då visade det sig att bara Lars-Åke Lagrell och en ledamot till ville ha det som nu är Sveriges nye förbundskapten, Erik Hamrén. De andra fem ledamöterna ville se Hans Backe som ersättare till Lars Lagerbäck:

- Bara Lagrell och en till hade Hamrén som kandidat, alla andra hade Hans Backe som kandidat, säger en källa med insyn i styrelsens arbete.

Dock fick Lars-Åke Lagrell i uppdrag att kontakta Sven-Göran Eriksson först efter att hans agent Lars Sternmarker redan före mötet antytt att Notts Countys sportchef var intresserad.
Om ”Svennis” skulle ha tagit över så skulle just Hans Backe ha klivit in och tagit ett stort ansvar som assisterande med placering i Sverige.

När Sven-Göran Eriksson först var positiv hamnade de andra kandidaterna långt bak. Men efter de olika turerna kring Svennis, som slutade med att han hoppade av när han fick klart från ägarna i Notts County att det fanns resurser, så fick Lagrell återigen vända tillbaka till styrelsen som då ville ta kontakt med både Hans Backe och Erik Hamrén – något förbundets fotbollschef Lasse Richt skötte.

Fast redan dagen innan Lars-Åke Lagrell åkte för att träffa Erik Hamrén i Trondheim, i måndags för en vecka sedan, så ringde Hans Backe till Lasse Richt och hoppade av.
Backe valde att bli manager för Notts County istället – officiellt för att han anser sig passa bättre som klubbtränare:

- Efter Hasse Backes avhopp var styrelsen enig om Erik Hamrén, säger källan som tillägger:
- Det är kul att se hur historien kan skrivas om för att visa stor enighet i slutändan.

Publicerad 2009-11-05 kl 18:01
Annons
Annons
Annons