Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

Misstänkt matchfixning i division 3: "Kan finnas flera typer av brott begångna"

Foto: Bildbyrån

Otillåtna spelare, falska identiteter och misstänkt matchfixning.
Nu har polisen inlett en förundersökning kring Växjö United i division 3, det rapporterar DN.
Vi har anledning att misstänka att det kan finnas flera typer av brott begångna, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare till tidningen.

Växjö United tappade en klar serieledning i division 3 Sydöstra Götaland och gick miste om uppflyttning. Nu har polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet startat en förundersökning för att titta närmare på omständigheterna kring upplösningen, det rapporterar DN.

- Vi har anledning att misstänka att det kan finnas flera typer av brott begångna, men vi måste titta djupare för att få en klarare bild, säger Fredrik Gårdare, som leder aktionsgruppen, till tidningen.

DN berättar historien om hur Växjö United, som radat upp segrar och ångade på mot division 2, plötsligt började förlora efter en rad märkliga matcher. Dessutom innehåller historien otillåtna spelare och falska identiteter.  Den otillåtna spelaren har enligt DN dömts i två matchfixningsrättegångar och därför varit avstängd av SvFF.

Utöver matcher i division 3 så mötte Växjö United även Häcken i svenska cupens andra omgång i augusti, en match som det allsvenska laget vann med 5-0 efter fyra mål innan paus. Enligt DN gjordes onormalt stora insatser på spelmarknaden, och före och under matchen korrigerades oddssättningen flera gånger efter stora insatser på asiatiska bolag.

- De mycket stora insatserna och de kraftiga oddsrörelserna är en tydlig indikation på att matchen var fixad, säger Francesco Baranca, chef för organisationen Federbet som övervakar oddsmarknaden.

SvFF har meddelats om misstankarna och har enligt förbundets jurist Tobias Tibell lämnat över uppgifterna till polisen, skriver DN.

Publicerad 2019-01-13 kl 21:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons