Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Neville efter förlusten: "En nonsensmatch"

VM 2023 (dam)

Inför mötet med Sverige tryckte Phil Neville på matchens betydelse.
Efteråt lät det annorlunda.
- Det är en nonsensmatch, säger han, enligt BBC.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

England blev medaljlöst i VM efter förlusten mot Sverige på lördagskvällen. Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson stod för målen – och efter 90 minuter plus tillägg var det de svenska spelarna som fick klivet upp på podiet för att ta emot sina medaljer.

Phil Neville, förbundskapten för England, hade lättare att hålla sig för skratt.

- Vi gjorde vårt bästa, det räckte inte till och vi får bara se till att vi är bättre nästa gång det är VM, säger han.

Just Neville hade inför matchen tryckt på matchens betydelse och bedyrat att laget verkligen ville vinna bronset. Han "ville skicka ett budskap om att matchen var viktig".

Annons

- Jag vill ligga på en solstol nästa vecka glad över att vi avslutade turneringen bra och inte med två raka förluster. Så vi kommer spela med det starkaste laget för att vinna, de spelare jag känner har tillräckligt för att slå Sverige.

Efter matchen var det dock annat ljud i skällan från den engelske förbundskaptenen.

- Vi kom hit för att vinna, inte för att sluta fyra. Bra gjort av Sverige men det här är en nonsensmatch. Vad det lämnar oss med är att vi måste förbättra oss ytterligare 15-20 procent. Det här är idrott. Vi får komma tillbaka om fyra år och göra det bättre, säger han enligt BBC.

På presskonferensen efteråt fick han frågan om han då ville utveckla sin kommentar.

- Det vill jag, för människor kan blåsa upp saker. Det är viktigt att få faktan rätt.

- Vi kom till den här turneringen för att vinna. En match om tredjepris – vi har inte behandlat den respektlöst. Vi ville vinna mer än någonting annat. Men vi ville vinna guld. Det är därför jag säger att det är nonsens.

Annons

En som reagerat på uttalandet är den tidigare landslagsspelaren Siobhan Chamberlain, som var med i den engelska truppen 2015 och som då tog brons.

"Försök att säga till de 23 spelare som åkte till Kanada och tog brons att det är 'en nonsensmatch'. Att vinna en medalj på VM är en stor bedrift och jag kan garantera att alla spelare där ute på planen i dag ville vinna matchen", skriver hon på Twitter.

Publicerad 2019-07-06 kl 20:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto