Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Nilsson: Vi vill inte ha grekisk kvalité på domaren

Svordomarna kan han, filmningarna är han beredd på och vänsterfotens inlägg är - nästan - så bra som han vill ha dem.
Mikael Nilsson är redo för mötet med hemlandet Grekland.

Den ofrivillige vänsterbacken har kanske inte den bästa vänsterfoten i världen, men som Panathinaikosspelare sitter han på annan expertkunskap.

-Men grekerna är inte så himla komplicerande. Individuellt kan jag en hel del om spelarna, men som lag tror jag att våra spioner sett mer än jag gjort. De har haft samma analyser som jag kommit fram till. Hade det varit något som varit helt tokigt hade jag sagt något, säger Nilsson.

Han vet dock att det inte blir en lätt uppgift att få stopp på den storväxte bundesligastjärnan Angelos Charisteas på kanten.
Men det finns en plan även för det.

-På ett sätt är det enklare att försvara sig mot en liten snabb jobbig jävel, för han är otroligt stark i luften. Visst kommer jag får problem att vinna duellerna, men det har vi pratat om. Om jag vinner eller förlorar bollen spelar ingen roll, så länge vi ser till att vinna andrabollarna. Offensivt så har jag haft några bra dagar på träningarna, och faktiskt slagit en hel del bra inlägg.

Hur viktigt är det att domaren Massimo Busacca inte går på de förväntade filmningarna?

-Vi vill inte ha grekisk kvalité på domaren. Då hade vi varit riktigt illa ute. Så fort det är en närkontakt så är det frispark, så fort nån trillar så är det frispark. Om de är på väg att tappa bollen så slänger de sig bara, så får de frispark. Så det är klart att de slänger sig.

Är du likadan?

-Jag försöker, men det ser så jävla roligt ut när jag trillar. Men ibland så...

Hur mycket grek har du blivit?

-Jag kan ganska några fula ord på grekiska. Jag älskar att sitta på kaféer, men hur mycket grekiskt det är vet jag inte. Den grekiska maten är fantastisk bra, men så extremt mycket grek har jag inte blivit.

TT

Publicerad 2008-06-09 kl 18:50
Annons
Annons
Annons