Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Nobbade landslaget på grund av skada - spelade i helgen

Foto: Scanpix

Emil Krafth tackade nej till landslagssamlingen på grund av skada, istället fick Anton Tinnerholm ta hans plats. I går spelade ytterbacken ändå från start i Helsingborgs genrep mot Värnamo.
- Jag var inte i full träning och kunde inte göra mig rättvis på en landslagssamling, säger Krafth till Fotbollskanalen.

Erik Hamren ville ta ut Helsingborgs ytterback Emil Krafth i landslagstruppen som skulle åka till Moldavien - men fick nej. Krafth har sedan januariturnen varit skadad och inte kunnat träna för fullt, därför tvingades han tacka nej till landslagssamlingen. Istället fick Anton Tinnerholm följa med och sitta på bänken i EM-kvalet.

Knappt 15 timmar efter att Sverige vunnit borta mot Moldavien spelade Helsingborg sitt allsvenska genrep mot Värnamo, där Emil Krafth ändå spelade från start.

- Jag var inte i full träning och kunde därför inte göra mig rättvis på en landslagssamling. Formen känns bättre och bättre, och framförallt så känns det bra då det inte kom någon reaktion från matchen igår, säger Krafth till fotbollskanalen.se.

Så här sa förbundskaptenen Erik Hamrén när truppen presenterades.

- Emil Krafth för mig var en spännande spelare men fick besked av Leif Swärd som varit i kontakt med Helsingborgs läkare att risken är att han förvärrar sin skada. Han fick problem med en disk i ryggen i november och fick kliva av mot Elfenbenskusten under januariturnen. Han är inte riktigt 100 och risken är att det förvärras om han spelar och det är därför jag inte tar med honom.

Helsingborgs manager Henrik Larsson:

– Efter januariturnen så har Emil haft en längre period där han inte kunnat tränat ordentligt. Vi måste matcha honom för att komma ikapp inför Allsvenskan och det var därför han fick 70 minuter i går, säger han till Fotbollskanalen.

– Vi måste se till att han har en bra fysisk status och en längre träningsperiod i ryggen.

Så han har ändå en sådan status att han kan spela fotboll för fullt?

Ja, han är i alla fall på väg in i fysisk form då han tränat med oss. De är först de två senaste veckorna som han haft kontinuerlig träning. Så jag ser inte alls det som konstigt att han inte åkte iväg med landslaget, då det är även ett snäpp uppåt jämfört med träningsmatcherna som vi spelar.

Förde ni en diskussion med landslaget kring det här eller hur såg det ut?

Ja, vi har alltid en bra dialog med mitt medicinska team och landslagets team

Hur kände Emil efter matchen igår, hade han ont?

– Nej, det har jag inte hört något om så jag tror att det går åt rätt håll. Nu har han fått 70 minuter i benen och en hel träningsvecka bakom sig och ändå var det ingen reaktion. Så det ser bra ut.

Publicerad 2015-03-29 kl 19:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons