Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Olof Lundh släpper en bok: "Finns en brist på insyn"

Sverige

TV4 och Fotbollskanalens Olof Lundh släpper en bok. Den 10 juni släpps "Vad jag pratar om när jag pratar fotboll".
- Det som slagit mig alla år som reporter är bristen på insyn. Något jag  vill att folk som följer fotboll ska förstå, säger Lundh.

Foto: SCANPIX

Den 10 juni sparkar EM igång i Frankrike. Samtidigt släpps boken "Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll" av Olof Lundh, reporter och krönikör på TV4, Fotbollskanalen och C More. Boken kommer att avhandla Lundhs erfarenheter från en lång karriär av att bevaka fotboll - med fokus på det som händer utanför planen.

- Det som slagit mig alla år som reporter är bristen på insyn. Något jag vill att folk som följer fotboll ska förstå. Oavsett om det är förbund, klubbar, agenter, skoföretag eller spelare så vill man ogärna bjuda på något som man inte själv sett till framstår som fint. Tyvärr går dessutom trenden åt fel håll. Jag vill helt enkelt belysa en värld som utåt sett vill framstå som demokratisk och välkomnande, men där man vägrar att ens svara på vad Friends Arena kostat svensk fotboll eller vad Hamrén o Co får i bonus för att vinna EM och där medlemsstyrda föreningar som Blåvitt och Helsingborg inte visar sig vara några föredömen i transparens, säger Lundh om boken.

ANNONS

Tanken på att skriva en bok har funnits med ett tag, och nu menar Lundh att tajmingen var rätt.

- Fick faktisk frågan redan hösten 2014 och tanken var att det skulle ha kommit ut hösten 2015 om den brytningstid svensk fotboll stod inför. Det krävdes mer tid att processa tanken att skriva en bok än så och EM kändes som ett bra avstamp när epoken Hamrén och möjligen epoken Zlatan går mot sitt slut och SvFF brottas med en mängd svåra frågor, säger han.

Kan du ge ett smakprov på vad läsarna bjuds på i boken?
- Jag hoppas givetvis att det blir en del nyheter för folk som följer fotboll men det är framför allt systematiken i bristen på insyn som blir slående. Det blir allt från hur förbundshöjdare reagerar på granskningar till hur långt man kan komma i jakten på att skildra en spelaraffär som man kan misstänka är underlig, säger Lundh.

ANNONS
Publicerad 2016-05-10 kl 14:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto