POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Olsson vill se brorsan i Blågult: "Visat att han håller på den nivån"

Foto: AP

Martin och Marcus Olsson under tiden de spelade tillsammans i Blackburn

Martin Olsson är given i A-landslaget och nu vill han se tvillingbrorsan Marcus Olsson utmana om en plats i Blågult.

- Han är värd den chansen, säger Martin till fotbollskanalen.se.

Martin Olsson har gjort några säsonger i Premier League med både Blackburn och Norwich och har under flera säsonger varit given i A-landslaget. I bakgrunden har tvillingbrorsan Marcus Olsson krigat på.

Via Halmstads BK hamnade han i Blackburn och blivit omskolad till vänsterback – och övertygat under säsongen.

- Brorsan spelar riktigt bra, vi mötte dem för några veckor sedan. Det kändes lite skumt eftersom det var första gången vi möttes men det var bra och vi vann med 3-1, så det var skönt, säger Martin Olsson inför en träning med landslaget.

Martin Olsson anser att Marcus Olsson visat tillräckligt under säsongen för att Erik Hamrén ska ge honom chansen, även om han varit med på en vinterturné som anfallare.

- Jag tycker det, och inte bara för att det är min brorsa, utan för att han spelat varje match och gjort det riktigt bra och då inte bara i Championship utan även i cupen mot Swansea, Stoke och Liverpool och visat att han håller på den nivån. Han borde få chansen, det borde han få.

Du välkomnar konkurrensen bland vänsterbackarna?
- Inga problem, han kan komma och konkurrera med mig, och även om vi är många vänsterbackar borde han få chansen. Jag är glad och stolt över honom. Han startade inte från början men fått förtroende av tränaren och gjort det bra.

Under hösten nobbade Martin Olsson landslaget för att han var för sliten, och tempot i den engelska andradivisionen är högt.

- Det är så många matcher i Championship och hade problem med knäna och valde att vila några veckor och sätta sprutor i knät för att komma tillbaka. Vi har redan spelat 39 matcher plus cuper och det var både tajt och tufft.

Status nu?
- Det känns bra, riktigt bra.

Hur står sig Championship gentemot Premier League?
- Jag tycker att det blivit bättre, mycket bättre, Championship-klubbarna köper in spelare med teknik och alla vill spela fotboll, det är inte som det var för några år sedan med enbart långbollar och in i tacklingarna. Alla försöker spela fotboll, även om det är mer kvalitet i Premier League.

I vintras var Martin Olsson när en flytt till West Bromwich Albion men det föll på att vänsterbacken inte kom överens med klubben om villkoren, och han kände inget tvång att lämna.

- Så klart inte, jag älskar Norwich. Det är en bra klubb, fansen har varit riktigt bra och jag spelar varje match. Det var bara så att vid den tiden kom det klubbar som var intresserade av mig, men det var aldrig så att att jag försökte bråka med Norwich för att lämna. Skulle det hända så skulle det, men jag är glad att jag stannade.

Martin Olsson har två år kvar på kontraktet med Norwich till sommaren men vill inte lova att han spelar i Premier League till hösten oavsett om klubben går upp eller ej.

- Det får vi se, det vet jag inte än. Just nu fokuserar jag bara på Norwich och de sista sju matcherna men vi har stor chans att gå upp och förhoppningvis gör vi det.

Hur ser du på kampen, ni är på fjärdeplats med några poäng upp?
- Det är riktigt jämnt, vi är pressade inför varje match och måste vinna varje match. Det är sju matcher kvar och vi måste vinna varje match. När vi plockar poäng så plockar de andra lagen runt om kring oss också poäng, men jag tror vi har en stor chans. Av lagen där uppe spelar vi och Bournemouth den bästa fotbollen.

Vad har nya tränaren Alex Neil betytt?
- Det har varit bra faktiskt. Han har en klar spelidé med pressen och hur vi ska spela och det har fungerat riktigt bra. På de senaste 15 matcherna har vi förlorat en eller två och det visar hur mycket som ändrats sedan han kom in.

Publicerad 2015-03-26 kl 06:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå