Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

På måndag börjar man bygga nya nationalarenan

Ett halvår försenat kommer kronprinsessan Victoria på måndag att sätta spaden i marken för att markera byggstarten av den nya nationalarenan i fotboll i Solna.

Detaljplanen överklagades till regeringsrätten och inte förrän i oktober fick Arenabolaget bygglovet beviljat.
Men förseningen av byggstarten betyder inte att arenan också blir klar senare än hösten 2012, som arenan planerades stå färdig.
-Vi har förberett oss så mycket vi bara kunnat under tiden vi väntat på bygglov och har inte legat på latsidan. Vi har ingen exakt sluttid, men vi ligger bra till, säger Christian Alexandersson, vd för Arenabolaget, till TT.
Ännu är det inte klart med något lag som vill ha arenan som sin hemmaarena. Arenabolaget för samtal med AIK.

-Vi har en bra dialog och får se vad den landar. Det är en process där vi tittar ganska ödmjukt på den beslutsprocess som de lagt upp inom AIK. Vi jobbar med att ge dem ett bra beslutsunderlag i sin process.
Hösten 2012 kommer även en ny fotbollsarena stå klar i Globenområdet, Stockholmsarenan. Alexandersson ser inte den arenan som en konkurrent utan mer som ett komplement.
-Visst finns det en risk för konkurrens, men vi ser det mer som ett komplement. För mer kan generera mer och vi har fördelen med storleken.
Nationalarenan ska kunna ta 50 000 åskådare vid en fotbollsmatch och 65 000 vid en konsert. Stockholmsarenan kommer att kunna ta in 30 000 på fotboll och 40 000 på konserter.

Alexandersson ser det också som en fördel att bygget av nationalarenan kommer igång under lågkonjunkturen.
-Jag tror att det hade varit betydligt svårare att driva igång ett sånt här projekt under en högkonjunktur. Det är lättare nu med tanke på arbetskraft och vad det gäller att få bättre priser.

TT

Publicerad 2009-12-04 kl 15:09
Annons
Annons
Annons