Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Playoff med öppet tak - Portugal vill inte ha stängt

Foto: Scanpix

Friends Arena

Sverige stängde mot Irland i mars, men fick öppna taket mot Österrike i oktober.

Nu vill Portugal ha öppet.

- Det är Fifa som bestämmer om man inte kommer överens, säger Lasse Richt till fotbollskanalen.se.

Prognosen för Solna för tisdagens avgörande VM-playoff mellan Sverige och Portugal talar om två, tre plusgrader. Ändå kan det bli öppet tak på Friends Arena, enligt uppgifter till fotbollskanalen.se så vill Portugal ha öppet.

- Det känner inte jag till men det avgörs på tisdag av Fifa, säger Lasse Richt, förbundets fotbollschef som är den som representerar landslaget på mötet på tisdag.

Hur vill ni ha det?

- Vi har inte bestämt oss än, men vi kan tänka oss att spela med taket öppet. Vi studerar prognoser och får se. Grunden är att man spelar utan tak men sedan handlar det om att skydda planen.

Fifa har sista ordet och särskilt om parterna inte kommer överens. I mars när Sverige mötte Irland så ville irländarna ha öppet och Sverige stängt och då fick hemmalaget rätt.

Mot Österrike i oktober blev det öppet men matchen mot Tyskland spelades med stängt. Portugal vill ha öppet och det återstår att se om de kan övertyga Fifa om det sett till att det ska bli kallare på tisdag än det var när tyskarna var här i oktober.

Publicerad 2013-11-17 kl 13:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons