Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Polisen startar upp division 6-lag

Sverige

Ett par poliser har skapat ett nytt lag.
2024 spelar Kalmarpolisens IF i division 6.
- Jag tror vi håller division 5-6-nivå, säger initiativtagaren Johan Leandersson till Barometern

Foto: Bildbyrån.

Division 6-fotbollen får ett nytt tillskott inför säsongen 2024. Ett par poliser i Kalmar-trakten har nämligen startat ett nytt fotbollslag. Efter ett lyckat polis-SM i Malmö, där ett silver bärgades, valde ett gäng poliser att starta ett "riktigt" lag.

- Vi var nere i Malmö och spelade polis-SM som brukar anordnas varje år, vi tog silver och hade väldigt roligt. På vägen hem började vi diskutera att det hade varit roligt att ha ett lag i division 6, säger Johan Leandersson, en av initiativtagarna till Barometern.

Laget kommer heta Kalmarpolisens IF men det är inget måste att vara polis för att få vara med.

Annons

- Nej, det är civilanställda också, säger Leandersson.

Kalmarpolisens IF kommer bestå av en del spelare som har spelat organiserad fotboll, men även en del yngre spelare som inte spelat fotboll organiserat.

- Vi har rätt många som spelat organiserat men också en del yngre som inte har gjort det. Vår förhoppning är att det ska hålla och på pappret är vi 20 spelare nu i alla fall. Sedan har vi andra som kan tänka sig att ställa upp om det krisar, säger Leandersson.

Leandersson berättar också om lagets ambitioner. Som egentligen mestadels handlar om att ha kul.

- Det är endast en rolig grej, vi har inga större ambitioner att bli något storlag. Jag tror att vi håller division 5–6-nivå. Några andra ambitioner har vi inte, avslutar han. 

Publicerad 2023-12-08 kl 11:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto