Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Positivt i Sverige trots premiärförlust i P19-EM: "Fortfarande allt i egna händer"

Sverige

Sverige föll tungt i premiären av P19-EM.
Trots det känner man ingen press inför mötet med värdnationen Georgien.
- Vi har alla möjligheter som finns att ta oss vidare från gruppen, säger Mattias Andersson till svenskfotboll.se.

Foto: Bildbyrån

I helgen spelade Sverige sin första match någonsin i ett P19-EM. Debuten slutade med en tung 2-1-förlust mot Tjeckien. Nu väntar en mycket viktig match mot värdnationen Georgien under tisdagen, där vinst troligen krävs för att hoppet om avancemang ska leva på riktigt inför gruppavslutningen mot Portugal på lördag.

- Tankarna går bara för vinst. Tänka på vår spelidé, göra en bra insats och vinna matchen. Vi har alla möjligheter som finns att ta oss vidare från gruppen. Vi har fortfarande allt i egna händer. Vinner vi våra matcher är det nästan helt säker att vi går vidare. Det är bara att göra det vi ska och ge 110 procent så tror jag att vi löser det och går vidare, säger Juventus-backen Mattias Andersson till svenskfotboll.se.

ANNONS

Den tidigare Malmö FF-talangen bildade mittbackspar med Bayern Münchens Thomas Poppler Isherwood i den första matchen.

- Det känns riktigt bra. Vi har spelat många bra landskamper tillsammans och känner oss trygga med varandra. Vi vet hur vi spelar. Det känns tryggt att ha honom bredvid sig, säger Andersson.

Värmen väntas uppgå i 38-39 grader under onsdagen. Att Georgien är vana vid det tror Mattias Andersson inte ska spela alltför stor roll.

- Nä, nu har vi ändå en match i benen. Vi har kommit in i det mer nu med lite fler träningar också. Men visst är det kanske en liten fördel de har eftersom de bor här och är mer vana.

Publicerad 2017-07-04 kl 23:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto