Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

''Ranégie som Zlatan och Kennet Andersson''

Mathias Ranégie som Zlatan och Kennet Andersson? Den färske landslagsmannen jämförs i dag med de båda storheterna.

- Titta på hur svenska forwards brukar se ut. Frågan är om vi haft någon med Mathias kvaliteter sedan Kennet Anderssons tid i landslaget?, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.

- Då ser jag till fysik, storlek och hans teknik. Man skulle också på sätt och vis kunna jämföra med en viss spelare nere i Barcelona, även om en jämförelse med Zlatan är svår att göra.

Mathias Ranégie i landslaget. Ja, i går blev det verklighet för honom vid 25 års ålder. Den närmare två meter långe och över 90 kilo tunge jättebegåvningen har varit på väg att förlora sin karriär. Mest är det skador som fått hans karriär att stanna av.

I våras hade han bara gjort tiotalet allsvenska matcher. Men efter en säsong med bitvis stora rubriker är han nu landslagsman.
- Jag är inte överraskad. Mathias har varit så viktig för oss hela säsongen. Han skiljer sig från hur svenska forwards brukar se ut. Hans storlek i kombination med tekniken gör honom otroligt jobbig att möta, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

- Jag lovar. Fråga varenda allsvensk försvarare och alla kommer att säga att han är bland det jobbigaste som finns att möta.

Ranégie är nyligen hemkommen från en semester. Nu är det till att snabbt sätta fart på sig själv inför landslagslägret i Oman i mitten av januari.
- Den fysiska biten är viktigast för Mathias. Han måste orka göra sin löpningar fullt ut. Klarar han det så kommer han att bli ännu bättre till nästa säsong.

- Det ska bli spännande att se Mathias i landslaget. Han har absolut kvaliteter för A-landslaget om han bara används på rätt sätt. Han har i alla fall helt klart ännu mer att få ut, bara han får vara skadefri.

Publicerad 2009-12-15 kl 11:03
Annons
Annons
Annons