Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rasmus Elms besked: "Vill komma upp i högsta nivå igen"

Sverige

Rasmus Elm, 26, blir borta från fotbollen en längre tid.

I en intervju med Barometern berättar han om sina hälsoproblem och brytningen med CSKA Moskva.

– Jag vet inte alls om jag vill ut i proffslivet igen, säger han till tidningen.

Foto: Scanpix

Rasmus Elm.

Magproblem har länge gäckat Rasmus Elms fotbollskarriär. 26-åringen har inte spelat sedan i maj och på lördagen kom beskedet att han bryter kontraktet med CSKA Moskva.

Genast dök det upp spekulationer att Elm inte skulle kunna fortsätta med fotbollen, men i en intervju med Barometern berättar han själv att han aldrig ens funderat på att sluta. Han vill komma tillbaka till sin högsta nivå, men huruvida det faktiskt blir så är oklart.

– Det kan bli så att jag inte kan spela något på ett helt år från maj till maj och behöver kroppen det så tänker jag ge den det. Jag vet att jag har flera månader kvar av uppbyggnad innan jag kan spela igen. Jag siktar på att komma upp i den högsta nivå jag kan igen men vet inte alls om jag vill ut i proffslivet igen. Jag måste hitta glädje och motivation och så beror det på hur kroppen svarar på träningen, säger han till tidningen.

ANNONS

Rasmus Elm berättar att problemen har kommit och gått, att glädjen har försvunnit och det hela blivit värre för att han "inte riktigt har lyssnat på sin kropp". Nu väntar en omstart för mittfältaren.

– När jag har varit lite sjuk hela tiden så har det blivit ett normaltillstånd för mig. Jag kanske har varit 80 procent okej vilket jag nu när jag har varit ifrån fotbollen ett tag ser annorlunda på. Det är inte värt att hålla på så här när det bara är halvkul även om det gått bra för mig och för laget.

Så, blir det tillbaka till Kalmar? Elm säger att han inte har pratat med klubben om det. Men:

– Det har alltid varit tanken att komma hem och spela med Kalmar och bröderna igen men jag kan inte spela om jag inte är frisk. Vi får se. Det går inte att säga något om det i dagsläget.

Rasmus Elm har tidigare spelat i Kalmar, AZ Alkmaar och CSKA Moskva. I Kalmar blev det både allsvenskt- och svenska cupen-guld. I Ryssland vann han ligan två gånger, samt en cuptitel.

ANNONS
Publicerad 2015-01-03 kl 19:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto