Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Reinfeldt får intern kritik - åker på miniturné för att bättra relationer

Sverige

Fredrik Reinfeldt får stark kritik inom svensk fotboll, enligt Aftonbladet.
Dåligt distriktsengagemang och missade möten är två av anledningarna.
Nu åker SvFF-toppen på en miniturné - för att förbättra relationerna.

Foto: Bildbyrån.

Aftonbladet har pratat med ett stort antal personer inom svensk fotboll som är kritiska till Reinfeldt. Det är framförallt hans engagemang och närvaro som får utstå hård kritik.

Han får bland annat kritik för att han inte deltagit vid viktiga möten. Bland annat ska flera distriktsförbund ha bjudit in Reinfeldt att delta vid deras årsmöten under våren, något som han har tackat nej till. Även ett möte mellan justitieminister Gunnar Strömmer och idrottsminister Jakob Forssmed där diskussioner om hur man minskar läktarvåldet fördes skippade Reinfeldt.

Tillsammans med socialdepartementet höll även Forssmed ett möte i förra veckan om toppning och tidig selektering inom ungdomsidrotten - och Reinfeldt saknades där också.

Annons

Slutligen bjöd Svenska Fotbollssupporterunionen, SFSU, in Reinfeldt till ett möte i somras, men han lös med sin frånvaro även där.

- Det är en enorm besvikelse på flera håll mot Reinfeldt. Det känns inte som han bryr sig om oss ute i distriktsförbunden. Fotbollförbundet är påväg att förvandlas från en folkrörelse till en tjänstemannaorganisation, säger en person som vill vara anonym, till tidningen. 

I slutet av november förra året åkte Norges och Danmarks respektive fotbollförbund till Qatar för att följa upp arbetet med mänskliga rättigheter - men Sverige och Reinfeldt ville inte följa med. 

- Sverige tackade nej. De ville inte följa med, sa Lise Klaveness till Fotbollskanalen då, och fortsatte:

- Jag har egentligen inga kommentarer kring det. Men vi ville ha med alla. Vi hoppas så klart att alla förbund tar ett stort ansvar kring de här frågorna, det är otroligt viktigt. Vi vill bygga allianser med andra förbund. Sådana här frågor kommer att dyka upp även i framtiden.

Annons

Samtidigt uppger tidningen att Reinfeldts retorik vid publika framträdanden och tuffa situationer hyllas. Till exempel Reinfeldts agerande vid dödsskjutningarna i samband med Belgien-Sverige i höstas lyfts upp som ett bra exempel.

Men nu ska alltså Reinfeldt och Möllerberg försöka bättra på relationerna. En miniturné där de besöker Blekinge och Norrbottens Fotbollsförbund ska gå av stapeln i veckan. 

Tommy Andersson, ordförande i just Blekinge Fotbollförbund, om Reinfeldts engagemang och närvaro: 

Reinfeldt har varit öppen med att han har andra uppdrag och lägger förmodligen inte heltid på fotbollen utan ser det från ett annat perspektiv att han är styrelseordförande och hanterar det som behövs hanteras på den nivån, säger han till Aftonbladet.

Förutom ordföranderollen i Svenska Fotbollförbundet är Reinfeldt även invald i åtta andra bolagsstyrelser, och han är ordförande i tre av dem.

Annons

Ytterligare en källa har uttalat sig till tidningen:

Jag vet inte vilket av uppdragen Fredrik Reinfeldt rankar högst men det säger sig självt att han inte hela tiden kan prioritera fotbollförbundet. Då blir han också en helt annan ordförande än de vi haft tidigare. Vi behövde verkligen förnyelse men inte via en ordförande som deltar mindre, säger källan till tidningen.

Fredrik Reinfeldt blev ordförande för SvFF i mars 2023. Andrea Möllerberg blev ny generalsekreterare i september samma år.

Publicerad 2024-01-30 kl 19:10
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto