Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Reinfeldt i landslagströja: Ägna mig lite åt politik också

Blågula flaggor, Pippi Långstrump-peruker och svenska kampsånger. Och mitt uppe i alltihopa, Fredrik Reinfeldt i landslagströja.
-Men jag ska faktiskt ägna mig lite åt politik också, sade statsministern till TT.

Fredrik Reinfeldt ägnade en knapp halvtimme av onsdagseftermiddagen åt att under glada tillrop vandra genom supporterområdet i centrala Innsbruck.

På bästa valkampanjsmanér poserade han med hoppfulla svenska supportrar och fick en förbrödrande björnkram av två ryska supportrar.

-Jag har kramat ryssar här. Men det fantastiska är att det ser jag att ni gör också och det är fotboll när det är som bäst. När man hejar på sitt lag och umgås sida vid sida, sade Reinfeldt i ett kort tal i den svenska delen av supporterzonen.

Basketspelare

Med ett par timmar kvar till den avgörande gruppspelsmatchen mellan Sverige och Ryssland passade Reinfeldt också på att skicka en uppmaning till det svenska landslaget.

-Tänk offensivt. Det finns alltid en risk om man bara behöver oavgjort och möter ett lag som måste vinna. Då är det viktigt att också själv tänka på seger.

-Dessutom har vi själv väldigt offensiva kvaliteter. Tänk seger.

Du har ju din idrottsliga bakgrund i basketen. Vad vet du om fotboll? -Det stämmer absolut, basket har varit min sport. Jag är djurgårdare och det finns ju en del som anser att det är diskvalificerande från att prata fotbollskunskap bara det, sade en leende Reinfeldt.

-Men jag har i princip sedan barnsben haft fotbollen och hockeyn som mina publiksporter.

Toppmöte

Den officiella delen av resan till Österrike bestod i ett samtal med förbundskanslern Alfred Gusenbauer inför EU-toppmötet i Bryssel på torsdagen. Lyckligtvis hade Gusenbauer dessutom en matchbiljett över till sin svenska kollega.

-Vi är på väg till Europeiska rådet, även om det kan låta konstigt när man står på ett torg i Innsbruck, medgav statsministern.

-Men jag är intresserad av matchen och tycker det här är jättekul, så jag är glad att det går att förena med jobb.

Publicerad 2008-06-18 kl 18:47
Annons
Annons
Annons