POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
U21-EM

"Rolle" skulle tacka ja till U21: "Har erfarenheten"

Foto: Bildbyrån.

Flera allsvenska tränare vill se Roland Nilsson ta över U21.
”Rolle” själv är intresserad av jobbet.
- Det skulle jag vara, säger han till Fotbollskanalen.

Under allsvenskans upptaktsträff i Uppsala under måndagen frågade Fotbollskanalen flera allsvenska profiler, tränare och spelare, kring vilket namn man helst ser som ny förbundskapten i U21-landslaget efter EM i sommar då Håkan Ericson lämnar.

Tre allsvenska tränare, Mikael Stahre, Jörgen Lennartsson och Magnus Haglund nämnde alla samma namn: Roland Nilsson, till vardags förbundskapten i P17-landslaget.

- Jag tror att det blir "Rolle" Nilsson. Det är ett bra namn. Han har erfarenhet från högsta nivå som spelare och har tränat på högsta nivå i Sverige och Danmark. Dessutom jobbar han på förbundet. Det hade varit i linje med att man ska ta till vara på sina gamla spelare, sa Häckens Mikael Stahre.

Roland Nilsson själv befinner sig i Österrike med sitt landslag. Där väntar i morgon den första matchen i Elite Round, som fungerar som EM-kval.

Han blir glad över att höra sin kollegors omdömen.

- Det är ju trevligt att man nämns i de tankarna, säger han till Fotbollskanalen.

”Rolle”, som förutom sitt nuvarande arbete på förbundet även haft huvudansvaret för bland andra Malmö FF och FC Köpenhamn, sticker heller inte under stol med att han skulle vara intresserad av att efterträda Ericson.

- Ja, det skulle jag vara.

Men du har inte fått frågan?
- Vi får se vad som händer och sker. Jag har ett utgående kontrakt. Just nu är det bara fullt fokus på där jag är. Vi ska spela matcher i morgon i och det viktigaste är att det går bra där.

Nilsson menar också att han själv anser sig ha den erfarenhet som efterfrågas:

- Det tycker jag att jag har. Jag har erfarenheten både som spelare och tränare på alla nivåer. Det är en fördel och det tycker jag är en bra erfarenhet.

Publicerad 2017-03-22 kl 10:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå