Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Roony Bardghji kan välja bort Sverige: "En möjlighet"

Sverige (herr)

Roony Bardghji kan välja bort Sveriges landslag för Danmarks, enligt agenten Ahmed El Ali.
Anledningen ska vara att det har varit tyst från blågult håll.
- Vi vet att det är en möjlighet, säger agenten till FotbollDirekt.
- Janne har koll på honom, svarar Blågult-bossen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

0:19
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se ett Bardghji-mål i spelaren ovan.

FCK:s svenske ytterforward Roony Bardghji, 17, spås gå en lysande framtid till mötes. Superlöftet fick sina första minuter i representationslaget redan hösten 2021 och den här säsongen står han noterad för två mål på tio tävlingsframträdanden, varav att han startat i sju av dem. Trots sin unga ålder har han dessutom varit återkommande i U21-landslaget.

Men i framtiden kan Bardghji komma att välja bort Sveriges landslag, enligt hans agent, Ahmed El Ali. Anledningen ska vara att Janne Andersson och co. "inte visat intresse". I sådana fall skulle han representera Danmark.

- Det kan bli aktuellt. Vi vet att det är en möjlighet och kan bli det om den svenska landslagsledningen inte visar intresse, säger El Ali till FotbollDirekt.

Annons

Han fortsätter:

- Det är ännu tystnad från det svenska A-landslaget. Ingen har kontaktat oss.

El Ali menar samtidigt att 17-åringen vill spela för Blågult.

Roony Bardghji har svenskt, syriskt och kuwaitiskt påbrå. Därför skulle han behöva ansöka om danskt medborgarskap, och då finns det två sätt att gå. Antingen erklæring eller naturalisation. För erklæring krävs att du är över 18 år, bott i Danmark i sju år och är ostraffad. Naturalisation är en krångligare ansökningsprocess och då behöver du bott i Danmark minst två år. Bardghji lämnade MFF för FCK år 2020.

Hur ser då svenska landslaget på agenten Ahmed El Alis utspel? Stefan Pettersson, landslagschef, svarar:

- Jag kommenterar inte någonting som en agent uttalar sig om. Men vi har koll på honom, både i U21-landslaget och A-landslaget, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Har ni haft kontakt med honom?
- Janne (Andersson) och Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten), som ansvarar för A-landslaget, har definitivt koll på alla de är intresserade av och de som är nära att komma med.

Är Roony en av dem?
- De har bra koll på honom, avslutar Pettersson.

Nästa landslagsuttagning sker på onsdag. Då presenterar Janne Andersson truppen till EM-kvalmötet med Estland samt Österrike i september.

Publicerad 2023-08-25 kl 18:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto