Roony Bardghji visade vägen i U21-landslagets seger

Roony Bardghji visade vägen när Finland besegrades med 3-0.

Avbryt
Försök igen

Nästa vecka väntar ett viktigt EM-kvalmötet med Nederländerna.

Då genrepade laget genom att träningsspela mot Finland på Borås Arena under torsdagen. Förbundskapten Daniel Bäckström valde att mönstra en elva med två debutanter i form av mittfältaren Melker Widell och yttern Joakim Persson. .

Just Widell var nära att få en drömstart på sin debut då han drog bollen klockrent i den bortre stolpen efter drygt tio minuters spel.

Roony Bardghi, som trots fin form inte fick chansen i a-landslaget, hade däremot desto bättre utdelning då han gav Sverige ledningen fem minuter före halvtidspausen. Detta efter att Joakim Persson utnyttjat slarv i den finska uppspelsfasen.

- Bra första halvlek från oss. Jag tycker att vi startar väldigt bra, vi är bra med bollen, offensivt och defensivt. Vi leder nu och vi ska fortsätta i andra halvlek, sa målskytten när han intervjuades av TV4 Play i halvtid.

Bardghji byttes ut i halvtid och ersattes av Williot Swedberg.

Joakim Persson var sedan nära på att bli målskytt även han ,då Ayari frispelade honom men avslutet gick strax över ribban. Men det skulle bli fler mål. Oliver Pettersson stötte olyckligt in 2-0 för Sverige i egen bur efter 66 minuter och kort därefter nöp Daniel Svensson till efter en hörna och satte 3-0 för Sverige som också blev slutresultatet.

- Det känns bra vi gör en bra match, säger Joakim Persson i TV4 Play efter matchen.

Siriusanfallaren fortsätter:

- Det har varit 30 tuffa matcher i allsvenskan och nu är det fokus på matchen mot Holland som är väldigt viktig för att komma till EM, fortsätter han.

Allt var däremot inte frid och fröjd för förbundskapten Bäckström. Efter 65 minuter tvingades han plocka av Armin Gigovic som haltade av planen och med fem minuter kvar av matchen tvingades även Oscar Vilhelmsson kliva av med en befarad skadekänning.

Sverige: Törnqvist - Mendes, C. Widell, Eile, Dahl - Ayari, Gigovic (K), M. Widell - Bardghji, Voelkerling Persson, Persson.

Finland: Schulz - Wallius, Jansson, Miettinen, Niska - Marhiev, Väänänen - Talvitie, Pyyhtiä, Keskinen - Meriluoto.

Sverige-Finland sänds på Sportkanalen och streamat på TV4 Play.

Publicerad 2023-11-16 kl 16:54