Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rosenborg har gett upp – ”Tidsfråga innan Hamrén är klar”

11å

Erik Hamrén blir förbundskapten.
Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att det kan bli en lösning där svensken stannar i Rosenborg tills man har fått en ny tränare.
- Jag har inga kommentarer, säger Lars-Åke Lagrell, förbundsbas, till fotbollskanalen.se.

Sverige är allt närmare en ny förbundskapten och det i form av Erik Hamrén. Efter att den svenska tränaren Erik Hamrén både öppet och internt gjort klart för Rosenborg att han vill bli förbundskapten har den norska klubben insett att man gör bäst i att släppa svensken.

ANNONS

Han har bara ett år kvar på kontraktet och har ställt in eventuella förhandlingar om att förlänga med den norska klubben. Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att det bara är ”en tidsfråga innan Hamrén är klar”, enligt en källa med insyn.

Hamrén svängde själv det hela genom att säga till klubben att han verkligen vill flytta – och Rosenborg vill inte bygga verksamheten på en tränare som kan försvinna redan under 2010:

- Just nu förhandlar man om den exakta uppgörelsen, det kan bli antingen att Hamrén bryter kontraktet i utbyte mot en rejäl summa till Rosenborg eller att Hamrén stannar tills Rosenborg fått en ny tränare på plats och en mindre summa, säger en källa med insyn i processen.

Priset är fortfarande en infekterad del och det talas om att Rosenborg sänkt sin nivå från i förra veckan men fortfarande vill man ha runt sex miljoner svenska kronor – vilket är den ersättning som krävdes när Åge Hareiede lämnade klubben för att bli norsk förbundskapten.

ANNONS

Förhandlingarna med Rosenborg togs redan i förra veckan över av nye generalsekreteraren Mikael Santoft och även förbundets fotbollschef Lars Richt. Bakgrunden var den irritation RBK-ledningen kände över Lars-Åke Lagrells offentliga besök i Trondheim.

Den som dock ska göra den sista förhandlingen är förbundets chefsjurist Krister Malmsten och det första när han och Rosenborg fått de sista bitarna på plats väntar en förhandling med Erik Hamrén som dock väntas bli en snabb sak.

Lars-Åke Lagrell ligger fortsatt lågt:

- Jag har inga kommentarer i den här frågan förrän vi presenterar en ny förbundskapten. Jag kan inte bryta den linjen, säger förbundsbasen till fotbollskanalen.se.

Förbundet är försiktigt för man vill inte irritera Rosenborg ännu en gång, och när Hamrén verkligen kan presenteras är osäkert.

ANNONS
Publicerad 2009-11-04 kl 19:09

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto