POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Rosenborg: Vi har inte gjort någon anmälan

Anmäld? Inte alls. Rosenborg förklarar att de inte har anmält den svenske förbundsbasen Lars-Åke Lagrell.

Tidigare i veckan uppgavs det i svensk och norsk media att Rosenborg hade anmält Lars-Åke Lagrell och Svenska Fotbollförbundet för att de tagit kontakt med Erik Hamrén mitt under löpande kontraktstid med de norska mästarna.

En anmälan som de skulle ha skickat till ECA – en europeisk klubborganisation. Men som footbollskanalen.se skrev under onsdagen så kan bara en officiell anmälan göras till Fifa när det handlar om eventuella kontraktsbrott.

Och nu har Rosenborg gått ut på sin hemsida och klargjort begreppen. Klubben har inte gjort någon anmälan. De skriver att de endast har tagit kontakt med ECA för att få råd i frågan. Huruvida de ska ta det vidare till just Fifa eller ej.

Lagrell förklarade tidigare på dagen att han inte räds en anmälan till Fifa.

- Jag har inget emot om det blir en anmälan till Fifa. Jag är helt lugn i det här fallet. Jag har inte gjort något fel. Jag har all rätt i världen att prata med Erik (Hamrén) och fråga om han är intresserad av att bli förbundskapten. Det här har ju inte handlat om någon förhandling, förklarade han för fotbollskanalen.se.

- Det fanns heller inget att förhandla om då det inte fanns något styrelsebeslut om att vi vill bestämt oss för vem vi vill ha. Det handlar bara om en förfrågan. Det enda misstag jag gjort är att jag trodde att jag kunde flyga till Trondheim utan att någon skulle känna igen mig.

Varken Fifa - eller Uefa - har fått in någon anmälan från ECA eller Rosenborg när fotbollskanalen.se kontaktade dem under onsdagskvällen.

- Det är sällan så att det går hela vägen till anmälan, säger en presstalesman för Fifa.

Det är oklart om Rosenborg tänker gå den rätta anmälningsvägen – via Fifa. Men Lagrell tror på en annan form av lösning.

- Det kan mycket väl bli så att vi sätter oss ned och diskuterar med Rosenborg, säger han.

Publicerad 2009-10-29 kl 01:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå