Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så ska KFF få fram fler utlandsproffs: "Enorm kunskap"

Allsvenskan

Kalmar FF förlängde kontraktet med Rasmus Elm.
Klubben vill utnyttja hans erfarenhet, för att få fram fler seniorspelare och utlandsproffs.
- Han har en enorm kunskap om vad som krävs i olika skeenden av karriären, säger sportchefen Jörgen Petersson.

Foto: Bildbyrån

Kalmar FF klarade sig återigen kvar i allsvenskan via kvalseger. Sedan dess har Nanne Bergstrand lämnat huvudtränarposten, och ersatts av klubbikonen Henrik Rydström.

I dagarna blev det även klart med resterande tränarstaben bakom Rydström, där Rasmus Elm förlängde sitt kontrakt som assisterande tränare. Hans huvudfokus kommer vara att bygga bron mellan ungdoms- och seniorlaget.

- Han kommer jobba tätare med dem och ge individuell feedback. Han kommer även vara nere i u19 och hjälpa till för att följa spelare och ha större kunskap om dem när de kommer upp till A-laget, säger sportchefen Jörgen Petersson.

Annons

Varför passar han i den här rollen?
- För han är jäkligt bra på det. Hans erfarenhet är enorm eftersom han själv kom upp som ung och har varit utlandsproffs. Han har en enorm kunskap om vad som krävs i olika skeenden av karriären som han kan förmedla.

Blir det några fler förändringar i tränarstaben?
- Den är klar. Det var en post där vi fick ta in en ny person, och det blev Henrik (Rydström). I övrigt är den samma vilket hela tiden har varit målet.

Rasmus Elms bror Viktor valde att ställa skorna på hyllan efter kvalsegern mot Jönköping södra i december. Men att han skulle ta en roll i tränarstaben var inte aktuellt.

- Det har han aldrig varit intresserad av. Han är involverad i projektet ”fotboll med hjärtat”, där han bland annat varit ute och haft högläsning med skolbarn. Samtidigt ska han slutföra sina studier.

Annons

Han fortsätter:

- Viktor och jag pratade redan förra våren om karriärsövergången. Sedan dess har den dialogen fortskridit och vi har med tiden kommit närmare det han känner sig tillfreds med. Det är nog få som vill bli tränare direkt och lägga den tiden på en gång, men det kan förändras med åren när man får distans till det.

Sett till truppen är sportchef Petersson nästan helt nöjd.

- Truppen är till numerären klar. Sedan kan det alltid hända saker där spelare lämnar och behöver ersättas. Men det tar vi då om situationen uppstår. Det vi tittar på är väl en tredjemålvakt eftersom de vi har i u19-laget är väldigt unga.

Det hetaste namnet som ryktats bort från klubben är anfallaren Nils Fröling, där såväl svenska som utländska klubbar visat intresse. Sportchefen bekräftar att KFF mottagit bud innan han slår ner spekulationerna.

Annons

- Ja, det har vi fått. Alla pratar i den frågan, men som det är nu är han kvar hos oss.

Publicerad 2021-01-20 kl 16:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto