POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

Silver till Fotbollskanalen och Kalla fakta på New York Festivals

Foto: Bildbyrån/TV4.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när reporter Andréas Sundberg är med i Nyhetsmorgon kort efter att "Utanför laget" prisats.

Fotbollskanalen och Kalla faktas granskning ”Utanför laget” fick silvermedalj i kategorin årets sportdokumentär vid årets upplaga av det internationella prestigepriset New York Festivals.
- Väldigt kul att programmet uppmärksammas på det här sättet, säger reportern Andréas Sundberg som var på plats och tog emot priset på nattens gala i Las Vegas.

I december sändes Utanför laget och nu har programmet fått silvermedalj i kategorin årets sportdokumentär på New York Festivals, där det i årets upplaga var bidrag från över 50 länder.

- Fantastisk kul och välförtjänt! Sportens värld behöver fler såna här gedigna granskningar, säger Jonas Alsgren, chef för Kalla fakta.

Det är andra gången som det är ett samarbete mellan Fotbollskanalen och Kalla fakta, 2018 fick programmet ”Fotbollssyndikatet” brons i kategorin årets sportbevakning på New York Festivals.

- Det är väldigt kul att programmet uppmärksammas på det här sättet. Det var en ära att bli nominerad och att vi fick silver är fantastiskt. Vi har varit ett starkt team och det är kul att samarbete över redaktionerna lönar sig, säger Andréas Sundberg som var på plats och tog emot priset på nattens gala i Las Vegas.

Utanför laget handlar om hur åttaårige Julle, som föddes som flicka men identifierar sig som pojke, plötsligt inte fick spela kvar i sitt fotbollslag i Veberöd. Klubben ansåg att pojkar ska spela med pojkar och flickor med flickor - och att Julle inte alls är en pojke.

Efter programmet fick klubben hård kritik och gick då ut och bad om ursäkt till Julle och sa att man ångrar beslutet och beteendet.

Nyligen stod det också klart att Veberöd måste betala skadestånd till Julle. Dessutom ser Lunds kommun och RF över bidragen till klubben och Svenska fotbollförbundet ser över sina värdegrunder så att fotbollen ska kunna vara till för alla.

Dokumentären "Utanför laget" hittar du här.

Se när reporter Andréas Sundberg är med i Nyhetsmorgon kort efter att "Utanför laget" prisats.

Utanför laget gjordes av:
Andréas Sundberg, reporter
Gerda Nilsson-Tysklind, redigering
Phil Poysti, foto

Publicerad 2019-04-10 kl 07:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå