Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sirius lämnar in motion mot VAR

Allsvenskan

Sirius hakar på AIK och Hammarby.
Klubben överlämnar motion mot VAR.
- Våra medlemmar har varit tydliga, säger ordförande Ulrika Moström Ågren till Sirius hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

Hammarby gjorde det för en tid sedan. Nyligen hakade AIK på. Nu är det Sirius tur att lämna in en motion mot VAR till sitt förbund.

På Sirius hemsida skriver klubben följande:

"Till följd av ett årsmötesbeslut ska Sirius Fotboll, på olika sätt och inom ramen för föreningsdemokratin, verka mot ett införande av VAR. Sirius Fotboll har nu tagit beslutet att bland annat göra detta genom att överlämna en motion i ärendet till Upplands Fotbollsförbund (UFF)".

Sirius ordförande Ulrika Moström Ågren meddelar också att Sirius medlemmar har varit tydliga i sitt ställningstagande. Därför agerar nu klubben.

- Våra medlemmar har varit tydliga i sin ställning gällande VAR-frågan, därför vill vi från klubbens sida också göra vad vi kan inom ramen för föreningsdemokratin. I motionen beskriver vi utmaningarna med ett eventuellt införande av VAR, eller liknande system, och betonar att det troligtvis endast kommer påverka 16 elitklubbar på herrsidan. Detta faktum bör motivera att distriktsförbunden tar hänsyn till vad elitklubbarnas medlemmar har för ställning i frågan, säger Moström Ågren till Sirius hemsida.

Annons

Sverige är ett av få länder som ännu inte infört VAR. 37 av 55 medlemsländer i europeiska fotbollsförbundet (Uefa) har redan VAR tillämpat i ligaspelet.

Publicerad 2023-12-07 kl 11:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto