Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sista chansen för Birmingham att förlänga med Bosman-fallet Larsson

AMSTERDAM. Vid årsskiftet kan Sebastian Larsson skriva på för en annan klubb.
Birminghams chans är nu:
- Ska det ske så ska det ske inom kort, säger han till fotbollskanalen.se.

Sebastian Larsson sitter i ett guldläge i fotbollskarriären. Han är given i Premier League-laget Birmingham och visade i de senaste EM-kvalen vad han kan tillföra.
Dessutom är han mindre än tre månader från en Bosman-flytt då kontraktet går ut nästa sommar.
- Det förs diskussioner. Igen. Vi får väl se, säger Sebastian Larsson.

Han skrev på för Birmingham när laget spelade i Championship och gjorde stor succé när laget gick upp i Premier League. Efter EM 2008 ville många köpa svensken, men det då nedflyttade laget vägrade att sälja och lät istället honom spela kvar till den lägre lön som fanns i hans kontrakt.

Därefter har det varit många turer kring kontraktet och i stället för att förlänga med Sebastian Larsson så valde Birmingham att utnyttja ett optionsår - därför går hans kontrakt ut först sommaren 2011. Men redan 1 januari är han fri att skriva på för en annan klubb.
- Jag kan inte säga om det finna andra intressenter. Hamnar vi i den situationen då är jag fri att se mig omkring, säger Larsson.

Är det nära en förlängning?
- I och med att förhandlingarna är återupptagna så är vi närmare varandra. När vi började igen? För ett par veckor sedan.

Varför har det blivit så här?
- Vi har inte hittat någon jämn mark att stå på. Nu har vi hamnat i det läget och så får vi se. Fast ska det ske så ska det ske inom kort, under den närmaste månaden, annars är tiden förbi.

Tidigare har Larsson erkänt att alla rykten och allt snack påverkat hans spel, men inte längre.
- Absolut var det så tidigare, att när det var som mest rykten för ett par säsonger sedan kände jag att det påverkade mig lite, men jag har lärt mig att inte bry mig så mycket om alla spekulationer och förhandlingarna i sig - det får andra sköta.

Efter att ha kämpat sig upp som ungdomsproffs i Arsenal och sedermera i Birmingham så är Premier League det som gäller snarare än andra länder.
- Jag kommer aldrig att stänga några dörrar men jag trivs bra i England och det känns som nummer ett.

På tisdag hoppas Sebastian Larsson på att få starta och då som mittfältare. Inhoppet mot Ungern var lyckat där han spelade fram till 1-0 och även insatsen mot San Marino lär ha stärkt hans chanser.
- Förhoppningsvis har jag bevisat vad jag kan bidra med i en mittfältsposition.

Vad betyder det att Bajrami försvunnit?
-Även om Emir och jag är helt olika i vårt sätt att spela fotboll är det ju en mittfältare som har försvunnit. Det beror också på vilka spelartyper som Erik vill använda. Det är inga problem för mig att spela till vänster, men då skulle jag få förändra mitt sätt att spela.

Vad krävs när man spelar mot Holland?
- Du måste vara noga i ditt positionsspel och de är farliga när de vinner boll även om de är mer organiserade i dag än tidigare. Sedan måste man vara disciplinerad när man tappar bollen och ta ett större defensivt ansvar.

Vad tror du?
-Holland är favorit. De kom nyss tvåa i VM och vi var inte ens där och det är bortaplan. Men med den starten vi har fått i kvalet finns ingenting att förlora. Vi hoppas att vi får med oss ett bra resultat härifrån.

Publicerad 2010-10-08 kl 19:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons