POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sixten Mohlin om sista matchen med U19: ”Vi spelar för hedern”

Foto: TT

Imorgon spelar U19-landslaget sin sista match ihop.
Då vill målvakten Sixten Mohlin avsluta med flaggan i topp.
- Det är hedern vi spelar för, säger 19-åringen till Fotbollskanalen.

Sveriges chanser att nå U19-EM är borta och morgondagens match mot Ryssland kommer därför inte gälla något resultatmässigt. Målvakten Sixten Mohlin gjorde en stark insats senast mot Belgien, men fick ändå släppa in två mål något oturligt.

- Det var ett jävligt bra lag vi mötte. Jag tyckte ändå vi hade bra koll på det i första halvlek och jag fick göra någon räddning i början av matchen. Vi förde spelet ganska bra, vi kom till lägen och skulle väl satt något mål också. Vi hade hyfsat koll på dem i första och sedan hade vi otur vid första målet, men det är sådant som händer i fotbollen.

Berätta om deras andra mål som de sätter från halva plan i slutet.

- Vi tryckte ju på där hela den halvleken och laget hade då flyttat upp och backlinjen stod vid mittplan. Då fick jag stå lite längre upp också och det är en risk man får ta att de kan skjuta därifrån, eftersom man avvärjer ganska mycket bakom backlinjen också. Det är bra gjort från målskytten och det ser kanske lätt ut för målvakten om man tittar från läktaren, men man är inte helt beredd på det så det var jävligt bra gjort, säger Mohlin.

Morgondagens match mot Ryssland blir succégängets sista i och med uttåget ur Elite Round. 19-åringen menar att det faktumet i sig är en stor motivationsfaktor och ser även positivt på framtiden för många spelare efter denna epok.

- Vi har inget att spela för men det är ändå hedern vi spelar för. Vi förlorade ju mot Ryssland i semin för två år sedan i EM, så det är ändå lite som står på spel. Det ska bli jäkligt kul att spela den matchen också. Det är sista matchen med gänget så vi får ge allt.

Hur är stämningen och hur känns det att det just är sista matchen?

- Det är klart det är lite tråkigt, men jag är ganska säker på att många kommer gå vidare till U21 och någon kommer även vara med i A-landslaget så småningom. Man får hoppas att man är en av dem. Det är så det är i fotboll, man kan inte leva på gamla meriter utan man går vidare, säger Sixten Mohlin till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-03-30 kl 17:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå