POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Snökaos gav kvalmatch mitt i natten: "Parodi på hög nivå"

Foto: Twitter

Snökaos, ny spelplats, ytterligare ny spelplats och sedan ett lag som fastnat i Stockholmstrafiken i sex timmar.
Kvalmötet mellan Karlbergs BK och IFK Luleå fick spelas mitt i natten.
- Det är parodi på hög nivå, säger Karlbergs sportchef Lennart Sandahl till Fotbollskanalen.

Det är inte mycket som har gått vägen för Karlbergs BK och IFK Luleå under onsdagen. Lagen skulle mötas i ett kval till division 1 på Stadshagen under kvällen, men snökaoset som råder i Stockholm gjorde att matchen fick flyttas till Skytteholms IP i Solna. Ett tag efter det beskedet kom dock ett nytt: det kommer inte gå att spela på Skytteholm.

Då löste Karlberg en ny spelplats; Bosön, på Lidingö. Avsparkstid? 21.15. Men då uppstod nya problem. IFK Luleå, som flög ner till Stockholm under onsdagen, påbörjade sin bussresa från Arlanda klockan 17.30, men runt klockan 23.00 hade de fortfarande inte kommit längre än till Solna på grund av att bussen fastnat i trafikköer.

Lagen och domarna ville dock genomföra den första av två kvalmatcherna under onsdagen till egentligen vilket pris som helst, eller i alla fall vid vilken tidpunkt som helst. Länge var beskedet att matchen ska spelas - om den så ska behöva spelas mitt i natten.

Runt klockan 23.20 meddelade dock domaren att matchen inte kommer att spelas om inte IFK Luleå hinner ta sig till Bosön innan klockan 23.45. Men med några minuter till deadline rullade Luleås buss in på parkeringen vid anläggningen och då fattades beslutet att spela matchen. Avsparken? Runt midnatt.

Kort därefter meddelade dock Karlberg att matchen trots allt inte skulle spelas, på grund av skaderisken och att IFK Luleå ville få till klockan 00.15 på sig att värma upp. En stund senare blev det sedan en ny kovändning. Beskedet då? Matchen ska spelas.

En bit in på det nya dygnet sparkades matchen så igång.

- Det har varit en helt otrolig dag. Det här är parodi på hög nivå, säger Karlbergs sportchef Lennart Sandahl.

Den långa väntan och det stora kaoset har skapat ett stort intresse för matchen, som bland annat fått en egen hashtag på Twitter; #kvalvaka. På sociala medier har spelare och ledare från de olika lagen bjudit på underhållning under kvällen. Kolla in klippen nedan.

Hashtagen trendade under onsdagsnatten och några av alla som följde kvaldramat var landslagstrion Oscar Wendt, John Guidetti och Pontus Jansson.

Slutresultatet? 2-2. Returen spelas på söndag 16.00. Det är åtminstone tanken.

Publicerad 2016-11-10 kl 07:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå