Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SPELARBETYG: Vinberg bäst i Blågults kross

Sverige (dam)

STOCKHOLM. Sverige besegrade Bosnien och Hercegovina med 5-0.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg.

1:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Spela
Höjdpunkter: Sverige-Bosnien och Hercegovina
Spela
Jusu Bah om debuten: "Otroligt"
Spela
Blackstenius: "Det var kul"
Spela
Rytting Kaneryd: "Skön känsla"
Spela
Janogy: "Det känns fantastiskt"
Spela
Gerhardsson: "Vi gjorde snygga mål"
Spela
Kafaji om debutmålet: "Något jag längtat efter"

5 - Världsklass
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

-

Matilda Vinberg
Verkade trivas med att vara tillbaka på Tele2 Arena. Hon spelade avslappnat och bjöd även på några uppvisningar, däribland flera tunnlar, på högerkanten. Vinberg var delaktig på flera delar av planen, inte sällan i mitten och ibland även på motsatt kant. Hon var hungrig och stod för Sveriges 1-0-mål i samband med en frispark. Det blev Vinbergs första A-landslagsmål.

UT 84. Rosa Kafaji
Kafajii var inte längre startdebutant men fortsatte visa på mod och vilja. Stundtals blev det lite väl många tillslag för 20-åringen vilket resulterade i bolltapp. Ibland tog även målhungern över vilket gjorde att Kafaji tog avslut i situationer då en passning hade legat närmare till hands. Men det rådde ingen tvekan om att bollen skulle in och i matchminut 45 var Kafajis första landslagsmål ett faktum. Hon kom ensam mot Bosnien och Hercegovina-målvakten Indira Fakovic och iskallt valde Rosa Kafaji att dribbla förbi för att sedan lägga in bollen i öppet mål.

Annons

Amanda Nildén
Nildén drog till med ett riktigt kanonskott utifrån i den första halvleken. Det höll på att gå i mål men gick precis utanför. Försvarsspelet var mycket stabilt och hon bjöd på en perfekt avvägd glidtackling. I uppspelsfasen var hon passningssäker.

Filippa Angeldal
Tajmingen satt som en smäck på onsdagskvällen och Angeldal gjorde sällan några misstag. Hon hittade luckor i Bosnien-försvaret, jobbade hårt i det egna försvarsspelet och var ofta nere och hämtade bollen i backlinjen. Precis som senast gjorde Angeldal mål även på onsdagen. Efter ett fint väggspel satt 4-0 precis där det skulle. 

Hanna Bennison
Hon välkomnade sig själv in i matchen när hon drog till med ett skott utifrån efter en frispark från Filippa Angeldal. Det var bra tryck i avslutet men bollen gick utanför. Ibland krånglade Bennison till det för sig själv, exempelvis genom att dribbla i stället för att hitta en enkel passning och i den andra halvleken syntes hon inte särskilt mycket.

Annons

UT 46. Stina Blackstenius
Hon fick ett guldläge redan efter sju minuter, men lyckades inte förvalta avslutet tillräckligt väl. Blackstenius hittade avslut flera gånger, men bollen ville inte in. Men till slut fick hon ett friläge i den första halvleken. Anfallaren kunde ta god tid på sig och placera in 2-0.

UT 60. Anna Anvegård
Väldigt anonym i den första halvleken men kom fram något mer i den andra. Hon hittade en mer spelfördelande roll i anfallsspelet.

UT 60. Madelen Janogy
Givet succén sist så hade Bosnien och Hercegovina bättre koll på Janogy och det uppstod aldrig riktigt samma ytor som i förra matchen. Med det i åtanke lyckades Janogy ändå komma loss på sin vänsterkant och utmana i anfallsspelet.

Zecira Musovic
Tydligt på tårna. Trots att Musovic, likt Jennifer Falk förra matchen, inte hade särskilt mycket att göra så var hon precis där hon skulle när hon väl behövdes.

Annons

UT 46. Nathalie Björn
Kapten för dagen då både Linda Sembrant och Kosovare Asllani inledde på bänken. Den nyblivna Chelsea-spelaren hade full kontroll på sin backlinje och styrde och ställde. Hon hade bra kontakt med de övriga lagdelarna och såg tillsammans med sin trebackslinje till att försvarsspelet var kontrollerat, de få gångerna det behövdes.

Josefine Rybrink
Var stabil och lugn i backlinjen. En klart godkänd insats.

IN 46. Pauline Hammarlund
Det kändes på förhand svårt att slå den egna succén senast då hon byttes in och gjorde mål nästan direkt. Men det blev mål även på onsdagen. Hammarlund gav bort några bollar i anfallsspelet men var väldigt aktiv och såg till att vara spelbar så gott som hela tiden.

IN 46. Linda Sembrant
Byttes in i den andra halvleken och tog över Nathalie Björns roll rakt av. Liksom övriga backlinjen hade Sembrant inte jättemycket att göra men situationerna som dök upp löstes utan problem.

Annons

IN 60. Kosovare Asllani
Trots att hon var avstängd senast och har dragits med sjukdom så såg Kosovare Asllani vältajmad ut och hon gjorde det svårt för Bosnien-försvaret.

IN 60. Johanna Rytting Kaneryd
Bytte med Janogy och hade fint samspel med Kosovare Asllani, som kom in samtidigt.

-

Spelade för kort tid för att betygsättas: Monica Jusu Bah (IN 84).

Publicerad 2024-02-28 kl 20:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto