POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Spelarna får ge sig själva betyg: "Fick inte bra"

KAPSTADEN. Erik Hamrén låter spelarna betygsätta sig själv.
Något de gillar:
- Väldigt bra att behöva tänka om ens insats, säger Guillermo Molins.

En av nymodigheterna i landslaget under Erik Hamrén är att spelarna ska betygsätta sig själva efter matcherna.
Sedan sätter sig förbundskaptenen och spelaren och snackar:

- Det är mycket bra, oftast är man väldigt kritisk efter matcherna. Väldigt bra att behöva tänka till om en insats, och det måste man för att skriva ner betygen bra, säger Guillermo Molins.

- Sedan berättar man för Erik vad man gett för betyg och vad man tycker, och sedan säger han vad han tycker. Ofta är man mer kritisk själv.

Vad gav du dig för betyg i går?

- Fick inte bra, speciellt inte i första halvlek. Men det är januari och årets första match och man får ta det för vad det är.

Spelarna sätter betyg mellan 0-10 i en massa olika kategorier, allt från attityd och självförtroende till insatser offensivt och defensivt på planen.
Efter det individuella snacket väntar sedan en laggenomgång:

- Då har vi gemensam teori där vi går igenom det som är bra och dåligt för laget.

Erik Hamrén har kört det med klubblagen och vill införa det även med "det riktiga landslaget", något som inte funkat än.

- De gånger vi har gjort har det varit bra, men det är svårt att hinna med det under våra samlingar. Vi skiljs ju ofta åt på kvällen efter en match, men nu hoppas jag att vi ska få till genomgångar via Skype eller Eyechatt, säger förbundskaptenen.

Vad ska du uppnå?

- Det gör väldigt mycket om en spelare har åtta på något och man sitter och pratar med honom om hur han tror att han ska göra för att nå tio.

Erik Hamrén vill inte säga något om vad spelarna har satt för betyg, men säger att generellt så är spelarna mer kritiska till sina insatser än vad han är.
Ingen har heller gett sig själv full pott:

- Nej, inte på alla punkter. Eller rättare sagt, jag har haft en spelare i klubblaget som var afrikan som gav sig tior i allt.

Publicerad 2011-01-20 kl 20:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå