Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Spelarna om att klara sig utan Zlatan: "Stor förlust för oss"

Foto: Scanpix

Zlatan Ibrahimovic och Erik Hamrén

Zlatan Ibrahimovic är skadad – och är tveksam till spel mot Ryssland.
- En stor förlust för oss om han inte kan spela, säger Sebastian Larsson.

Zlatan Ibrahimovic har missat flera matcher med Paris SG och har inte klarat av att träna under något av landslagets pass den här veckan. Nu är det oklart om anfallsstjärnan kan spela i torsdagens EM-kval mot Ryssland.

- Har man Zlatan på plan så får det andra laget mer respekt och markerar honom mer. Det ger oss utrymme på kanterna och vi får mer tid, men utan Zlatan får vi spela annorlunda såklart. Han kan göra saker som inte många andra spelare kan, säger Martin Olsson.

Visst, Zlatan Ibrahimovic är en av världens bästa spelare, men Sverige har visat att man kan vinna utan sin lagkapten. 2011 besegrades Holland på Råsunda, en seger som tog Blågult till EM.

- Det var ett bra lag, det var inte många som trodde att vi skulle slå Holland utan Zlatan. Vad som helst kan hända, säger Martin Olsson.

Du var väl även med mot Tyskland förra året, då förlorade ni med 3-5?

- Ja, då spelade vi också utan Zlatan och visade att vi kunde göra mål. Vi ledde med 2-0.

Sebastian Larsson hoppas att Zlatan Ibrahimovic kan spela mot Ryssland:

- Det är klart att det är en stor förlust för oss om han inte kan spela.

Någon fördel i att få besked i dag så att ni vet vad som gäller?

- Nej, jag tror inte att det spelar någon roll. Vi vill själklart ha med honom på plan, vi vill ha med alla våra bästa spelare. Zlatan är vår bästa spelare så självklart väntar vi så länge som möjligt, säger han.

- Det är mer jobbigt för en förbundskapten än för oss som är mitt i det. Man är van vid de här situationerna, man funderar inte så mycket. Man kör och så hoppas man att han är tillgänglig, om han inte är det så kan vi inte lägga någon energi på det. Då måste vi andra kliva fram och ta ett större ansvar.

- Det är klart vi söker honom mycket. Det är naturligt. Det är klart att om någon inte är med så måste man ändra spelsättet lite. Men det blir ju inga stora ändringar.

Publicerad 2014-10-08 kl 12:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons